Tarih: 16.08.2024 11:21

Gedizli vatandaşlar deprem konusunda bilinçlendiler

Facebook Twitter Linked-in

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, deprem konusunda farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla AFAD Deprem Simülasyon Tırı etkinliği düzenlendi. Etkinlik, ilçedeki vatandaşlara deprem anında doğru davranış biçimlerini öğretmek ve genel deprem güvenliği konusundaki bilgilerini artırmak için gerçekleştirildi.
AFAD tarafından organize edilen simülasyon tırı, Gediz Belediyesi önünde kurulan özel alanda vatandaşların hizmetine sunuldu. Etkinlik, gerçek bir deprem anını simüle eden cihazlar ve eğitim materyalleri ile zenginleştirilmiş bir deneyim sundu. Katılımcılar, simülasyon sayesinde depremin fiziksel etkilerini hissetme fırsatı bulurken, aynı zamanda acil durumlar için nasıl hareket etmeleri gerektiği hakkında bilgi edindiler.
Konuyla ilgili olarak Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, “Deprem gibi doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak, hem bireysel hem de toplumsal açıdan büyük önem taşıyor. Bu tür etkinliklerle vatandaşlarımızın bilgilerini artırmayı ve bilinçlenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Deprem anında doğru davranış biçimlerini öğrenmek,muhtemel afetlerin etkilerini azaltmak için kritik öneme sahip” şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılan vatandaşlar, simülasyon deneyiminin oldukça öğretici olduğunu belirttiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB