Tarih: 19.07.2024 12:09

Gediz’de tarıma büyük yatırım

Facebook Twitter Linked-in

Kütahya’nın Gediz ilçesinde bulunan Dörtdeğirmen ve Erdoğmuş bölgelerine 15 milyon 657 bin liralık yatırım gerçekleştirileceği bildirildi.
AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve AK Parti Gediz İlçe Başkanı Osman Yılmaz’ın girişimleri sonrasında “Birlikte Üretiyoruz, Birlikte Kazanıyoruz” projesinin Erdoğmuş Kırsal Kalkın Kooperatifi ve tarım müdürlükleri vesilesiyle hayata geçirilmesi planlanıyor. Proje çerçevesinde, domates, vişne, çilek gibi tarım ürünlerini işleyerek salça, marmelat, reçel gibi nihai ürünlere dönüştürecek fabrikanın kurulumu için start verilecek.
Konuyla ilgili konuşan AK Parti İlçe Başkanı Osman Yılmaz, "Gediz’deki tüm çiftçilere hizmet vererek ürünlerini daha katma değerli satmalarına vesile olacak bu yatırım, ilçe ekonomisi için de oldukça önemli bir fayda sağlayacaktır. Proje kapsamında ayrıca, Gediz, Şaphane, Pazarlar ve Simav ilçelerinde 400 üreticiye İyi Tarım Uygulamaları konusunda eğitim verilecek. Bu eğitimlerle bölge üreticileri, modern tarım yöntemleri hakkında bilgilendirilerek, verimliliklerini artıracak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönlendirilecek. AK Parti teşkilatları olarak devletimizin ve hükümetimizin imkanlarını, ayırmadan ve ötekileştirmeden tüm hemşerilerimizin hizmetine sunmak için gayret göstermeye devam etmekteyiz. Bu projenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen İl Başkanımız Mustafa Önsay’a, Milletvekillerimiz Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir’e, İl Tarım Müdürümüze teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB