Gediz MYO’da Moda Tasarım bölümü yeniden açılıyor

19.07.2024 12:09:27

Gediz MYO’da Moda Tasarım bölümü yeniden açılıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) Moda Tasarımı bölümü yeniden açılıyor.
Gediz Meslek Yüksekokulu’nun açılışından bu yana her daim var olan Moda Tasarımı geçtiğimiz yıllarda kapatılmıştı. Pandemi döneminde öğrenci alımına kapatılan bölüm bu sene 30 öğrenci kontenjanı ile eğitim hayatına yeniden başlayacak. 350 metrekare alanda üretim, kesim, baskı ve resim olmak üzere 4 farklı atölyesi, alanında tecrübeli akademik personeli ile yeniden açılacak olan Moda Tasarımı Bölümünde 140 metrekare alanda toplam 70 bilgisayar kapasiteli 2 adet bilgisayar laboratuvarı, 100’den fazla makine ve farklı amaçlara yönelik çok sayıda donanım ile tercih yapacak öğrencileri bekliyor.
Bünyesinden birçok ünlü modacı çıkaran Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin, moda tasarımı alanı ile ilgili teknik, teknolojik, sanatsal bilgi ve beceriye sahip, alanında uzman, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda gerekli mesleki yeterlilikleri kazanmış, nitelikli moda tasarımı teknikerleri olmaları hedefleniyor.
Mezun öğrencilerin Türk sanayisinin lokomotifi olan tekstil ve konfeksiyon alanında faaliyet gösteren fabrika ve işletmelerde tekniker unvanı ile farklı pozisyonlarda görev alabileceklerini söyleyen Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Basri Karayel, “Öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında, stilist, modelist, tasarımcı olarak çalışabilmelerinin yanı sıra sektörün tasarım ve ürün geliştirme bölümlerinde tasarım danışmanı yardımcısı olarak veya marka departman sorumlusunun yardımcısı olarak istihdam edilebilirler. Birçok firmaya da dışarıdan tasarım ve danışmanlık hizmeti verebileceklerdir. Bunun yanında Halk Eğitim Merkezlerinde sözleşmeli usta öğreticilik yapabilmekte ya da kendi atölyelerini ve modaevlerini açabilmektedirler.
Biz okul yönetimi olarak bölüm için hazırlıklarımızı tamamladık. 30 öğrenci kontenjanımız bulunuyor. Bu bölümün yeniden açılmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.