Gediz Belediyesi zabıta ekipleri market denetimlerini arttırdı

6.08.2024 11:49:01

Gediz Belediyesi zabıta ekipleri market denetimlerini arttırdı

Kütahya’nın Gediz İlçe Belediyesi, vatandaşların güvenli ve kaliteli alışveriş yapabilmeleri amacıyla market denetimlerini sıklaştırdı. Belediyenin zabıta ekipleri, son dönemde yapılan denetimlerde özellikle gıda güvenliği, hijyen şartları ve fiyat etiketleri üzerine yoğunlaşıyor.
Gediz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri, marketlerdeki ürünlerin son kullanma tarihlerinden hijyen standartlarına kadar birçok konuyu titizlikle kontrol ediyor. Ekipler, tüketici sağlığını korumak ve muhtemel suiistimallerin önüne geçmek için denetimlerin sıklığını artırdıklarını duyurdu.
Denetimlerin yanı sıra, fiyat etiketlerinin güncel olup olmadığını ve fiyat artışlarının yasal çerçevede olup olmadığını da kontrol eden zabıta ekipleri, vatandaşların ekonomik açıdan da korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, iş yeri sahiplerine hijyen kurallarına uyum ve müşteri memnuniyeti konularında bilgilendirme ve rehberlik de yapılıyor.
Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, bu tür denetimlerin, halkın sağlığını ve güvenliğini ön planda tutma amacı taşıdığını belirterek, "Amacımız, vatandaşlarımızın en iyi hizmeti almasını sağlamak ve oluşabilecek sağlık risklerini en aza indirmektir. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek" dedi.
Gediz Belediyesi, halkın bu tür denetimlerde gördüğü eksiklikler veya şikayetler hakkında zabıta birimiyle iletişime geçmelerini istedi.