Gediz 1 Eylül İHO geleneksel eğitim başlangıcını yaptı

Gediz 1 Eylül İHO geleneksel eğitim başlangıcını yaptı

Gediz 1 Eylül İHO geleneksel eğitim başlangıcını yaptı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu geleneksel bir uygulamayı sürdürdü.
1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Aydın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emreden bir medeniyetin, inancın mirasçılarıyız” dedi.
Aydın, “Okulumuz, öğrencilerine hem dini hem de dünyayı öğretmektedir. Öğrencilerimizin İslam’ı Kuranı Kerimden ve güvenilir dini kaynaklardan öğrenmesini hedefliyoruz. Böylelikle, dini ana kaynaklarından öğrenen çocuklarımız ve gençlerimiz, başkalarının kendilerine öğretmeyi ve yaşatmayı amaçladığı din yerine Muhammedî İslâm’ı öğrenme ve yaşama imkânına sahip olacaklar. Arzumuz, ‘Allah indinde din İslâm’dır’ ayetinde buyrulan İslam’ın öğrenilmesi ve yaşanmasıdır. Bu doğrultuda 5. sınıf öğrencilerimize Temel Dini Bilgiler kitabı ve Kuranı Kerim hediye edilmiştir. İlim ve irfan dini olan İslam’ın ilk emri ‘Oku’dur. Öğrencilerimizin bu ilk emre uymalarını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gediz Müftüsü Sebahattin Turan ise, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu tür organizasyonlar, çocuklarımızın dini bilgi ve değerlerle donanmasını sağlamakta büyük önem taşımaktadır. Kuran-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler kitapları, öğrencilerimize İslam’ın temel ilkelerini öğretme ve dini bilincin kazandırılması noktasında önemli bir araçtır. Eğitim, sadece akademik değil, aynı zamanda manevi bir gelişimi de kapsamalıdır. Bu bağlamda, eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte düzenlenen bu anlamlı etkinlik, hem öğrencilerimiz hem de aileleri için büyük bir değer taşımaktadır. Hep birlikte, dini değerlerimizi gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için çalışmalıyız” dedi.