Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Vatan Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde maskeli ve silahlı üç kişi bir kuyumcuya girdi. Saldırganlar, kuyumcuyu biber gazı ile etkisiz hale getirdikten sonra dükkandan yaklaşık 1 kilo altın çalarak olay yerinden hızla uzaklaştı.
Olayın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi, geniş güvenlik önlemleri alarak hem inceleme başlattı hem de soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan geniş çaplı aramalar sonucu, soygunculardan İ.P. ve İ.P.Ç. olaydan kısa bir süre sonra yakayı ele verdi.
Altınlarla birlikte kayıplara karışan üçüncü şüpheli E.Y.Ç. de yapılan operasyonlar neticesinde daha sonra yakalandı. Yakalanan 3 soyguncu hakkında derhal yasal işlem başlatılırken, çalınan yaklaşık 1 kilo altın da bulunarak sahibine teslim edildi.