Gaziantep Teknopark, inovasyon ve teknolojinin merkezi olma yolunda

30.07.2024 16:17:14

Gaziantep Teknopark, inovasyon ve teknolojinin merkezi olma yolunda

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tersine beyin göçü projesi olan Tech Visa programı kapsamında Gaziantep Teknopark’ın başvurusu kabul edildi.
Gaziantep Teknopark, Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış, bilim ve teknoloji alanındaki yenilikleri destekleyen teknoparklardan biri olarak, bu programa dahil edilen ve yürütücülüğünü üstlenen 6 teknoparktan biri oldu.
Türkiye Tech Visa programı, küresel yetenekleri Türkiye’nin teknolojik ekosistemine entegre etmeyi amaçlamaktadır. Bu iş birliği kapsamında girişimciler birçok fırsata erişim sağlayacak. Gaziantep Teknopark, Tech Visa Programı’na dahil olarak bölgedeki girişimcilere ve yenilikçi projelere önemli destek sağlayacaktır. Bu destek, Gaziantep’in teknolojik gelişimine ve Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki yeniliklerine katkıda bulunacaktır.
Gaziantep Teknopark, inovasyon ve teknolojinin gelişimine katkılarıyla bölgenin ve Türkiye’nin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Tech Visa programının bir parçası olarak, küresel yeteneklerin Gaziantep’te buluşacağı inovativ projelerle ve burada yeni başarılara imza atacağı bir merkez olmayı hedeflemektedir.