Tarih: 06.08.2024 11:17

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde canlı ameliyat eşliğinde eğitim sempozyumu düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde, "2. Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı-Morbid Obezitede Cerrahi Zorluklar" adlı canlı ameliyatlar eşliğinde sempozyum düzenlendi.
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde, Çukurova Cerrahi Derneği ve Bariatrik Metabolik Cerrahi Derneği iş birliğinde "2. Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı-Morbid Obezitede Cerrahi Zorluklar" adlı canlı ameliyatlar eşliğinde sempozyum düzenlendi. Bölgede 7 ilden, yüzden fazla cerrahın katılımıyla gerçekleşen, 4 ayrı ameliyatın naklen canlı olarak yapıldığı sempozyumda Güneydoğu’da bir ilk olarak gerçekleştirildi.
Alanında uzman konuşmacılar tarafından güncel bilgiler ve deneyim paylaşımlarının yapıldığı sempozyumda Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Adana Balcalı Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Adana Şehir Hastanesi’nden öğretim üyelerinin, cerrahların tecrübelerini aktardığı bölge cerrahlarına hitap edecek özellikle cerrah asistanlarına yeni uzmanlara ışık tutacak bir sempozyum gerçekleşti.
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen sempozyumda, Morbid obezite cerrahisinde preoperatif değerlendirme ve hazırlık, cerrahi teknikler ile intraoperatif zorluklar, postoperatif yönetim ve komplikasyonların önlenmesi, farklı cerrahi problemlerin güncel çözümleri, yenilikçi tedavi yöntemleri ve teknolojiler konuları ele alındı.
Çukurova Cerrahi Derneği ve Bariatrik Metabolik Cerrahi Derneğinin ortaklaşa düzenlendikleri sempozyuma Gaziantep Şehir Hastanesi olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Süleyman Çetinkünar, "Bu sempozyumun düzenlenmesinde cerrahi asistanlar ve yeni uzmanlığa başlamış genel cerrahi doktorların özellikle zorlandıkları obez hastalarda görülen bir takım cerrahi zorluklara dikkat çekmeye çalıştık. Sadece obez cerrahisi değil obez bir hastadan fıtık ameliyatı ne zorluklarla karşımıza çıkabiliyor. Safra kesesi ameliyatı nasıl bir zorlukla karşımıza çıkıyor. Bunların üzerinde uzman doktorların hem tecrübelerinden hem de bölgemizdeki akademisyenlerden faydalanacağız" diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB