GAÜN enerji verimliliği ve sürdürülebilirlikte zirvede

GAÜN enerji verimliliği ve sürdürülebilirlikte zirvede

GAÜN enerji verimliliği ve sürdürülebilirlikte zirvede

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 2023 yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), enerji verimliliği yatırımlarıyla öne çıkan devlet üniversiteleri arasında 2’nci sırada yer aldı.
YÖK’ün Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinin 2023 yılına ait gelişimlerini ve performanslarını birçok yönden ele alan raporu, üniversitelerin çeşitli alanlardaki başarılarını gözler önüne serdi. Raporda, GAÜN’ün enerji verimliliği konusundaki yatırımlarıyla diğer devlet üniversiteleri arasında Galatasaray Üniversitesi’nin ardından devlet üniversiteleri arasında 2’nci sırada yer aldı.
GAÜN, sadece enerji verimliliği yatırımlarıyla değil, aynı zamanda kişi başı elektrik enerjisi tüketiminin en düşük olduğu üniversiteler arasında da ilk beş üniversite içerisinde yer alarak sürdürülebilirlik alanında önemli bir başarıya imza attı. Bu başarı, üniversitenin çevresel duyarlılığını ve enerji yönetimindeki etkinliğini de ortaya koyuyor.
Konuyla ilgili olarak GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesi’nin, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanındaki bu başarısıyla, hem yerel hem de ulusal düzeyde örnek teşkil etiğini söyledi. Prof. Dr. Özaydın, “Üniversitemizin bu alandaki yatırımları, gelecekte de sürdürülebilir bir kampüs yaşamını destekleyecek ve diğer üniversitelere de ilham kaynağı olacaktır” diye konuştu.