Tarih: 03.09.2024 10:44

GAÜN beslenme ve diyetetik bölümü iki yeni laboratuvar ile eğitim öğretime başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) beslenme ve diyetetik alanında önemli bir adım daha atarak, Beslenme İlkeleri Laboratuvarı ve Besin Kimyası Laboratuvarı’nı hizmete açtı. Laboratuvarlar, Gaziantep’in gastronomi kültürünü bilimsel bir perspektiften sağlıkla birleştirerek ele almak ve üniversitenin akademik altyapısını daha da güçlendirmek amacıyla kuruldu.
Açılışta konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, üniversitenin büyüme ve gelişme sürecine dikkat çekerek, Üniversiteyi yeni bölümler ve laboratuvarlar açarak büyütmeye devam ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Özaydın, “Gaziantep gastronomisini bilimsel açıdan geliştirme hedefiyle, beslenme alanında açtığımız yeni laboratuvarla bilim insanlarımız için araştırma ve geliştirme imkânları sunuyoruz. Bu laboratuvar, hem bilimsel çalışmalara katkı sağlamak hem de şehrimizin zengin gastronomi kültürünü daha da ileriye taşımak amacıyla önemli bir adım olarak hayata geçirildi” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ise Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün akademik ve teknik altyapısının tamamlandığını belirterek, “Akademisyen sayısıyla, laboratuvarıyla ve alt yapısıyla son derece yeterli bir bölümümüz oldu. İlk kez öğrencilerimizi bu yıl alıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu, bölümün bu yıl ilk öğrencilerini kabul edeceğini ve akademik kadro ile laboratuvar altyapısının hazır olduğunu belirterek, “Gaziantep’e böyle bir bölüm kazandırdığımız için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenay Görücü Yılmaz da ilk öğrencileri kabul etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Ar-Ge ve üretim kısmımız ve danışmanlık hizmetimiz her yönüyle hazır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB