GastroANTEP Festivali ile Gaziantep’te sanat rüzgarı

GastroANTEP Festivali ile Gaziantep’te sanat rüzgarı

GastroANTEP Festivali ile Gaziantep’te sanat rüzgarı

GastroANTEP Festivali, şehrin kültürel ve sanatsal mirasını öne çıkaran etkinliklerle tüm hızıyla devam ediyor. Festival, sadece gastronomi alanında değil, aynı zamanda sanat ve kültür etkinlikleriyle de ziyaretçilere zengin bir deneyim sunuyor. Gaziantep’in farklı noktalarındaki kültürel mekânlar, festival süresince sergilere ev sahipliği yaparak sanatseverleri ağırlıyor.
Gaziantep Kültür Yolu Festivali Gastronomi Etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergiler, Gaziantep’in kültürel çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Şehrin tarihini, sanatını ve kültürel birikimini yansıtan eserler, festival boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Bu kapsamda Kahraman Emmioğlu Kültür Merkezi, Gaziantep Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Salonu, Gaziantep 25 Aralık Panorama Müzesi, Şehitkamil Sanat Galerisi, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Pürsefa Hanı ve Zeugma Mozaik Müzesi gibi çeşitli kültür ve sanat merkezlerinde sergiler yer alıyor.
Sanatla iç içe bir yolculuk
Kahraman Emmioğlu Kültür Merkezi’nde sanatseverler iki ayrı sergiyi ziyaret edebilecek. “Kelimeler ve Renkler Sergisi” ve “Taştan Kâğıda & Saraydan Sanata Tezhip Sergisi” ile farklı sanatsal yorumlar bir araya getiriliyor. Sergilerin kapıları, festival boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak.
Gaziantep Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Salonu Fuaye Alanı’nda ise “Osmanlı Arşivinde Halep: Hatırladıkça Biz Oluruz” sergisi ziyaretçilerini bekliyor. Bu sergi, Halep ile Gaziantep arasındaki tarihi ve kültürel bağları hatırlatırken, Osmanlı arşivlerindeki belgelerle bu kadim kentin geçmişine ışık tutuyor. Serginin kapıları, festival boyunca 10.00 ila 20.00 saatleri arasında ziyarete açık.
Gaziantep 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde ise iki farklı sergi sanatseverlerle buluşuyor. “Besmele-i Şerif Hat Sergisi” hat sanatının inceliklerini yansıtırken, Filistinli karikatürist Naci El-Ali’nin ünlü karakteri Hanzala da bir diğer sergide ziyaretçilere sunuluyor. Naci El-Ali’nin eserleri, Filistin direnişinin sembolü olan Hanzala karakteri üzerinden siyasi ve toplumsal mesajlar taşıyor. Sergiler, 09.00-17.00 arasında festival boyunca ziyaretçilerini bekliyor olacak.
Şehitkamil Sanat Galerisi’nde Vincent Van Gogh’un eserlerinden esinlenerek hazırlanan “Vincent Van Gogh ile Birlikte Zeytin Ağacının Gölgesinde” sergisi, ünlü sanatçının doğa ve zeytin ağaçları temalarını işleyen eserlerine yer veriyor. Sergi, 09.00-19.00 saatlerinde ziyaretçilerini bekliyor.
Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde ise 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerine kapılarını aralayan “Evvel Zaman İçinde” sergisi ise misafirlerine geçmişin izlerini taşıyan bir yolculuk vadediyor. Dijital sanatın öne çıktığı bir diğer sergi ise Pürsefa Hanı’nda. “Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anatolia Edition” sergisi, dijital dünyanın sanat üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor. Bu sergi, festival süresince 10.00 - 22.00 arasında ziyaretçilere açık.
Zeugma Mozaik Müzesi de festival kapsamında iki farklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Büşra Yurtseven’in “Huzme” adlı sergisi, ışık ve renklerin dansını yansıtan eserlerle izleyicileri karşılıyor. Ayrıca Zeugma Antik Kenti Kazıları’na ait dijital fotoğrafların sergilendiği bir diğer sergi de, antik kentin tarihi zenginliklerini gözler önüne seriyor. Sergiler, festival boyunca 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
“Herkesi Gaziantep’e davet ediyorum”
Sergileri gezen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Bu festival yalnızca bir yeme, içme, konserden ibaret değil. Bir de bu festivalin kültür ve sanat yönü de var. Yalnızca Gaziantep’i değil, bütün bölgeyi, kültür adına, sanat adına, tarih adına hassasiyeti olan herkesi Gaziantep’e davet ediyorum” dedi.
Gaziantep’te festival kapsamında görücüye çıkan sergilere dikkati çeken Başkan Fatma Şahin, Filistin direnişinin sembolü olan Hanzala karakteri konusunda verdiği mesaja değindi. Şahin, “Bizimle örtüşen çok şey var. Gastronomi ile örtüşen çok yanı var. Biz zerdali çekirdeği ile ölüme meydan okuduk. Ay Yıldızlığı bayrağımızı koruduk. Hanzala karakteri ile Naci El-Ali, kaşık ile çatalla açlıkla mücadele ettiğini, yoksulluğu, zulmü anlatıyor” ifadelerini kullandı.
“Festival boyunca bütün etkinlikler için ulaşım desteği veriliyor”
Başkan Fatma Şahin, şehri tanımayan yerli ve yabancı turistin şehirdeki etkinlikleri gezmek için nasıl bir yol izleyeceği konusunda, “İşi kolay kıldık. Belediyenin önünde ekiplerimiz, çok güzel ulaşım destekleri veriyor. Sabah saat 10.00’da ve öğleden sonra 14.00’da. Belediyenin önüne geldiğiniz zaman bütün sergileri ve şu anda bu şehirde 50 noktada gerçekleştirilen 500 etkinliği gezme fırsatı elde edebiliyorsunuz. Bu ulaşım desteği, 10 gün boyunca devam edecek” diye konuştu.