Dursun Özbek PFDK'ya sevk edildi, 22. haftada 10 kulüp disipline

Dursun Özbek PFDK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futbolun itibarını zedeleyen açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Süper Lig'in 22. haftasında 10 kulüp daha disiplin kuruluna gönderildi.

Başkan Özbek'e Disiplin Süreci

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar" nedeniyle tedbirsiz olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Özbek'in, kulübün resmi sosyal medya hesabından (X) 21.02.2026 tarihinde ve resmi internet sitesinden 22.02.2026 tarihinde yayınlanan paylaşımlardaki ifadeleri, Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca soruşturma konusu oldu.

Haftanın Disiplin Raporu Açıklandı

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’in 22. haftasında oynanan karşılaşmalar sonrası disiplin raporlarını açıkladı. Rapora göre, toplamda 10 kulüp ve çok sayıda yönetici PFDK'ya sevk edildi. Galatasaray Kulübü, Konyaspor maçındaki "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle de ayrıca 53. madde uyarınca kurula gönderildi.

Çok Sayıda Kulüp ve Yönetici İşlemde

Kocaelispor, Konyaspor, Kayserispor, Antalyaspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Beşiktaş, Göztepe, Fenerbahçe ve Kasımpaşa kulüpleri çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK önüne çıkarılacak. Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın ve idarecisi Mustafa Baki Ersoy da "talimatlara aykırı hareket" nedeniyle tedbirsiz olarak sevk edildi.

Kasımpaşa'ya Ağır Suçlamalar

Kasımpaşa Kulübü, Fenerbahçe maçındaki "çirkin ve kötü tezahürat" yanı sıra, 5 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle "takım halinde sportmenliğe aykırı hareket" ile suçlandı. Kulübün kaleci antrenörü Özden Öngün ve antrenörü Hakan Özmert de 24.02.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.