Tarih: 03.09.2024 15:08

Fuarda ‘teknoloji ve yaratıcılık’ buluşması

Facebook Twitter Linked-in

‘Teknoloji’ temasıyla bu yıl 93’üncü kez kapılarını açan İzmir Enternasyonel Fuarı, Ege’deki yaratıcı endüstrilerin gücünü gözler önüne seren Create in İzmir Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Alanında uzman isimler, 5 Eylül’e kadar devam edecek oturumlarda; oyun teknolojileri, yapay zeka ve yeni teknoloji trendlerine ilişkin önemli bilgiler paylaşarak fuar ziyaretçilerinin merak ettikleri soruları yanıtlayacak.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) yürütücülüğünde hayata geçirilen Create in İzmir projesi kapsamında, İzmir Teknoloji ve İnovasyon A.Ş.’nin ortaklığıyla gerçekleştirilen etkinlik serisi, kreatif iş fikirlerinin ortaya çıkmasına da zemin hazırlayacak. Tasarım, oyun geliştirme, yazılım, televizyon ve sinema gibi farklı alanlarla ilgilenen gençler, edinecekleri bilgilerle kendilerine en doğru kariyer rotasını belirlemek için fırsat yakalayacak.
4 Eylül Çarşamba günü ‘Geleceğin Şehirleri’ temasıyla gerçekleşecek oturumun konukları; İzmir Planlama Ajansı Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Ceylan Öner ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu olacak. 5 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek ‘Yapay Zekanın Yaratıcı Kullanımı’ başlıklı etkinlikte ise dijital içerik üreticisi Ozan Sihay, İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş Yapay Zeka ve Akıllı Şehir Teknolojileri Müdürü Doruk Yazıcıoğlu ile Decktopus AI CEO’su Noyan Alperen İdim, bilgi ve tecrübelerini konuklara aktaracak. Tüm etkinlikler, saat 17.30 ile 20.30 arasında İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş.’nin standında düzenlenecek.

İlk gün yoğun ilgi
İEÜ Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Gözde Çeviker, ilk gün yapay zeka robotu Sophia’nın katılımıyla gerçekleşen programın büyük ilgi gördüğüne dikkat çekerek İzmirliler’i buluşmalara davet etti. Dr. Çeviker, “Create in İzmir projesi kapsamında gerçekleştireceğimiz etkinliklerde, İzmir’i yaratıcılık ve teknoloji merkezi haline getirmek hedefiyle yola çıktık. Yaratıcı endüstriler ile teknolojiyi bir araya getirerek İzmir’in geleceğini şekillendiren konuları tartışmaya açıyoruz. İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini, modern inovasyon ve teknolojilerle buluşturarak şehrimizi daha da ileriye taşımayı amaçlıyoruz. İzmir’in vizyonunu genişletmek ve yaratıcı endüstriler ile teknolojiyi entegre ederek sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için bu etkinliklerin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB