Tarih: 11.08.2024 18:31

Foça Belediyesi’nin şehir merkezine döktüğü çöplere AK Partili Arslan’dan tepki

Facebook Twitter Linked-in

İzmir’de Foça Belediyesi’nin Oruç Reis Caddesi üzerindeki araziye çöp dökmesi sosyal medyada gündem olunca AK Parti Foça İlçe Başkanı Ümit Arslan bölgede incelemelerde bulundu. Arslan, "Foça‘nın göbeğinde böyle bir çöplük kabul edilebilir bir durum değil“ diyerek tepki gösterdi.
Foça Belediyesi’nin çöpleri döktüğü Oruç Reis Caddesi üzerindeki araziden sıcakların etkisi ile yayılan çöp kokusu ve atılan çöplerin şehir merkezine rüzgârın etkisi ile gelmesi üzerine şikâyetler arttı. Şikayetler üzerine AK Parti Foça İlçe Başkanı Ümit Arslan bölgede incelemelerde bulundu. Arslan, çöp döküm alanında inceleme yaptığı sırada çöp dökmeye gelen Foça Belediyesi işçileri ile karşılaştı. “Şehrin göbeğine 50 metre mesafeye çöp dökülmemesi gerekir. Yetkililerinizin bu konuda bilgisi var mı?” diye soran Arslan, “Bize verilen görevi yapıyoruz, pek bir bilgimiz yok“ cevabını aldı.
İşçilerle yaptığı konuşmada bölgeye çöp dökülmesinin doğru olmadığını söyleyen Arslan, “Çöp dökülen yerin doğru bir yer olmadığını düşünüyorum. Baktığımızda burasının arkeolojik sit alanı olarak gözüktüğü söyleniyor. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık. Eski metruk mezarlık bölgesinin üstü burası. Şehre 50 metre mesafede döktüğünüz çöpler aşağıya doğru uçuyor. Bu şekilde uygun olmayan yere çöp dökülmesi Foça Belediyesi’ne yakışmıyor. Başkan Saniye Bora Fıçı seçimlerden önce çiçek gibi Foça olacak diyordu. Çiçek gibi Foça burası mı?“ diye konuştu.

"Yangın tehlikesi mevcut"
Parke taşları, molozlar ve evde kullanılmayıp atılan malzemeler ve çöplerin evlere ve şehre yakın bir yere atılmasının kabul edilemez olduğunu ifade Arslan, "Arkeolojik sit alanı olduğu söyleniyor. Bu konuda gerekli araştırmayı başlattık. Belediyenin attığı çöplerin kokusu evlere kadar gidiyor, bu konuda çok şikâyet aldık. Hiç hoş bir şey değil. 50 metre mesafe var şehir merkezi ile, denize 500 metre. Orman yangınları bu sebeple çıkıyor. Geçen hafta Foça‘da yangın çıktı. Atılan çöplerin içerisinde cam var, şişe var. Bunların hepsi sıkıntı. Bir avuç ormanımız kaldı, bu çöplüğün üstü orman. Gerekli tedbirlerin alınması gerekir” açıklamasında bulundu.
Arslan, "Buraya çöp dökme faaliyeti hiç hoş bir durum değil. Yarın Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığına, Anıtlar Kuruluna, Kültür ve Turizm Bakanlığına, İlçe Sağlık Müdürlüğümüze gerekli bilgileri vereceğim. Foça‘nın göbeğinde böyle bir çöplük kabul edilebilir bir durum değil“ dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB