Tarih: 19.07.2024 19:22

Finike Belediye Başkanı Geyikçi: "Ötanazi yerine barınakların koşullarının güçlendirilmesine destek verilmeli"

Facebook Twitter Linked-in

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) görüşülen Hayvanları Koruma Yasası hakkında yapılması düşünülen değişikliğin bir canlının yaşam hakkının elinden alınması olduğunu dile getirerek, “Biz ilçemizde yaşayan her canlının yaşam haklarının normal olmayan yollarla elinden alınmasına sonuna kadar karşıyız” dedi.
TBMM tarafından görüşülen Hayvanları Koruma Yasası’nda planlanan değişikliğe karşı çıktıklarını belirten Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, sokak hayvanlarının yaşam haklarının ötanazi yöntemi ile alınmasının insanlık dışı bir uygulama olduğunu ifade ederek, “Sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sorunun çözümü hayvan dostlarımızın ötanazi yapılarak yaşam haklarının alınması olmamalıdır. Bu sorunun çözümü hayvan ticaretinin önüne geçilmesi, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda bilinçlendirme çalışmalarının yapılması ve belki de en önemlisi belediyelerin hayvan barınaklarının koşullarının düzeltilmesi ve yeni barınakların inşa edilebilmesi için merkezi hükümet tarafından destek verilmesidir. Daha büyük ve şartları çok daha iyi oluşturulmuş hayvan barınaklarının inşası için orman arazilerinden belediyelere tahsis edilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte belediyelerimize maddi olarak destek olunmalı, verilen destekler artırılmalıdır" dedi.

"Belediyeler desteklenmeli"
Özellikle belediyelere ait barınakların koşullarının güçlendirilmesi ve yeni barınakların yapılabilmesi konusunda verilecek olan desteğin önemine değinen Geyikçi, "Belediyeler olarak kendi bütçelerimiz içerisinden yaptığımız harcamaların dışında hayvan severlerimizden aldığımız desteklerle patili dostlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Ancak sorunun çözümü önümüze ötanazi olarak gelirse Finike Belediyesi olarak buna karşı çıkacağız. Çözüme bir canlının yaşam hakkını elinden alarak değil, ona daha iyi yaşam koşulları sunarak ulaşabiliriz. Finikeli vatandaşlarımıza da sokak hayvanlarımızı sahiplenme konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. İmkanı olan, bu konuda sorumluluk alabilecek hemşehrilerimizi bir patili dostumuzu sahiplenmeye davet ediyorum. İlçemizden ateşleyeceğimiz bir kıvılcım belki büyük bir ateşe dönüşecektir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı destek olmaya, sahiplenmeye ve sokak hayvanlarımızın ötanazi yapılmaması için bizleri desteklemenizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Geyikçi açıklamasını sosyal medyadan da paylaşarak Finikeli vatandaşlardan destek istedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB