FETÖ'ye 4 ilde eş zamanlı operasyon: 70 gözaltı

FETÖ

MİT ve Kayseri Emniyeti'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen operasyonda 70 kişi gözaltına alındı, silah ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Geniş Çaplı Bir İstihbarat Çalışması

MİT Başkanlığı ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucunda, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün güncel yapılanmasına yönelik kritik bir operasyon gerçekleştirildi. Kayseri, İstanbul, Adana ve Mersin'de eş zamanlı düzenlenen bu operasyonda toplam 70 kişi gözaltına alındı.

8 Aylık Takip ve Dinleme Süreci

Operasyon, 8 aylık yoğun bir teknik ve fiziki takip ile dinleme faaliyetlerinin ardından hayata geçirildi. 144 ekip, 676 personel ve özel harekat polislerinin katılımıyla gerçekleştirilen baskınlar sonucunda hedeflenen adreslere ulaşıldı.

Ele Geçirilen Kanıtlar

Operasyon sırasında gizli düzenek halinde ses kayıt ve kamera cihazları, 3 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 50 adet fişek ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Bu bulgular, örgütün yapılanmasına dair önemli deliller oluşturuyor.

Soruşturma Devam Ediyor

Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürerken, soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği bildirildi. Operasyon, örgütün mevcut ağlarına yönelik önemli bir darbe vurmuş durumda.