Festival Yürütme Kurulu Başkanı Samancılar: “Adana’yı güzel bir festival bekliyor”

17.09.2024 14:34:07

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Samancılar: “Adana’yı güzel bir festival bekliyor”

Adana Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Adana’yı güzel bir festivalin beklediğini belirterek, "Filistin sinemacılarının ve halkının yanındayız" dedi.
Adana Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, 31.’si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Koza Film Festivali öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Samancılar, artık startı verdiklerini ve bu sene de çıtayı yükselterek daha iddialı ve güzel bir festival yapmayı amaçladıklarını söyledi. Samancılar, “Hedefimize de şimdiden ulaştık diyebiliriz. Başta jüri başkanımız Nuri Bilge Ceylan olmak üzere değerli jüri üyelerimiz doğru seçimler yapacaktır ve hak edenler kazanacaktır. Güzel bir festival bekliyor Adana’yı. Bu konuda içimiz rahat. Önemli olan halkımızın festivale katılımının artması. Bu sene biliyorsunuz ana temamız ’şiddete dur’ diyoruz. Çünkü kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri, tecavüzler ve hayvanlara yapılan haksızlıklar böyle bir ismi kullanmamıza neden oldu. Yani böyle bir isme karar vermeye niyetlendik ve hayata geçirdik” diye konuştu.

“Filistin sinemacılarının ve halkının yanındayız diyoruz”
Samancılar, şiddete dur demek zorunda olduklarını ifade ederek, “En yakınımızda Gazze’de yapılan soykırımı, insan hakları ihlallerinin yoğun yaşandığı bir ortamda yine şiddete dur diyoruz. Söylediğim gibi Filistinli sinemacıların belli bir direnişi var. Bu konuda barışçıl olarak Filistin sinemacılarının ve halkının yanındayız diyoruz. Gazze’deki katliama da ’dur’ diyoruz. Yaşasın sinema diyoruz. Yaşasın Filistinli sinemacı arkadaşlarımızın şanlı yürüyüşü” diye konuştu.

Adana’da defnedilen sinemacılar mezarı başında anılacak
Samancılar, Adana’da defnedilen sinemacı arkadaşları olduğuna da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunlar Cengiz Sezici, Aytaç Arman, Rıza Akın. Bu meslektaşlarımızla uzun yıllar yaşadık. İstanbul’dan gelecek konuklarla beraber onları ziyaret edeceğiz. Saygı duruşunda bulunacağız. Yani unutmadığımızı bir kez daha onlara da kendi vicdanımıza da hatırlatacağız.”