Tarih: 19.07.2024 10:46

Fatih Sultan Mehmet’in sevdiği mantılar Bilecik’te açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar olan Bilecik’te Osmanlı kültürüne ait yemekler yapılıyor.
Bilecik Halk Eğitim Merkezi’nin aşçılık bölümü kursiyerleri Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında hazırladıkları birbirinden güzel yemekleri görücüye çıkardılar. Bunların içinde en fazla çeşidi olan mantılar gözler kaçmazken, ayın 28 günü sabahları mantı yiyen Fatih Sultan Mehmet’in sevdiği mantılar açıldı. Mantılarla birlikte Bilecik’e has yemekler de beğeniye sunuldu.

"Burada en önemlisi mantı çeşidimiz"
Bilecik Halk Eğitim Merkezi Aşçı Yardımcılığı Kursiyeri Melek Gören, yapılan yemekler hakkında bilgi vererek, "Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği programda geleneksel yemeklerimizi sergileme fırsatı bulduk. Kursiyerimizin imece usulü hazırladıkları yemekleri burada protokol üyeleri tatma imkanı buldu. Burada beyti kebabımız var, karnıyarığımız, su böreğimiz, her zamanki gibi güzel yaprak sarmamız, kuru dolmalarımız, haşhaşlılarımız, kabak dolmamız, tarhana çorbamız var kendimize ait özgü. Burada en önemlisi mantı çeşidimiz bugün 5-6 çeşit yaptık" dedi.

Mantı çorbası ilgi gördü
Gören açıklamasında, "Bunun yanında nohutlu mantı çorbamız görücüye çıktı. Patlıcanlı nohutlumuz, kuru fasulyemiz, otlu pidemiz var, onun içinde 5-6 çeşit otumuz var. Hepsi birbirinden güzel, aklımıza geldikçe de yapıyoruz, üretiyoruz" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB