Eyyübiye’de 196 genç daha hayallerine kavuştu

Eyyübiye’de 196 genç daha hayallerine kavuştu

Eyyübiye’de 196 genç daha hayallerine kavuştu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un özel önem verdiği ve 2019 yılından bu yana binlerce gencin üniversite hedeflerine ulaşmasına destek olan ücretsiz kurslarda, bu yıl 196 genç daha üniversiteli oldu.
Gençlere yönelik eğitim, spor, kültür-sanat ve istihdam gibi alanlarda pozitif ayrımcılık uygulamalarıyla dikkat çeken Eyyübiye Belediyesi’nin açtığı üniversite hazırlık kurslarında sınavlara hazırlanan 196 öğrenci hayallerine kavuştu.
Süleymanşah Gençlik Merkezi, Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi, Eyyüpnebi Sınav Hazırlık Merkezi ve eğitim otaklarında verilen ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarına katılan gençlerden, tıp fakültesi, hukuk, eczacılık, yazılım mühendisliği, uçak mühendisliği, mekatronik mühendisliği, sınıf öğretmenliği, Türkçe, coğrafya, sosyal bilgiler, ilahiyat gibi yüksek puanlı bölümleri kazanan öğrencilerin yanında, meslek yüksekokullarında eğitim alarak iş hayatına hızlıca atılmak isteyen gençler de yer alıyor.
Uzun yıllardır bütçesinin yüzde 60’ına yakınını gençlik ve eğitim yatırımlarına ayıran Eyyübiye Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da yeni eğitim otaklarını hizmete sunmak için hazırlıklarına devam ediyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin de öğretmen desteği verdiği Eyyübiye Belediyesi üniversite hazırlık kurslarında, öğrencilerin ihtiyacı olan ders kitapları ve soru bankaları da ücretsiz veriliyor. Haftalık deneme sınavlarına girerek seviyelerini belirleyip, eksiklerini giderme imkânı bulan üniversite adayları, sınıf dersleri, etüt salonu, bilgisayar destekli çalışma ve kafeterya hizmetlerinden de ücretsiz faydalanıyor.