Eynesil’de kadın istihdamı için 404 bin TL’lik proje hayata geçiyor

12.09.2024 15:39:46

Eynesil’de kadın istihdamı için 404 bin TL’lik proje hayata geçiyor

Giresun’un Eynesil ilçesinde faaliyet gösteren Eynesili Güzelleştirme Kalkındırma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı 404 bin 800 TL destekle önemli bir projeye imza atacak.
İlçede “Örenli- Eynesilli Kadınlar Geri Dönüşümle Ekonomiye Katkı Sağlıyor” adlı proje kadın istihdamını artırırken, geri dönüşümle ekonomiye katkı sağlamasının amaçlandığı belirtildi.
Projenin protokolü, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu başkanlığında Dernek Başkanı Zeynep Kara, Ören Belediye Başkanı Soner Erkan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Nazan Aydoğan ve dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla imzalandı.
Giresun Valiliği’nden proje hakkında yapılan açıklamada, “Proje kapsamında, eski kot kumaş parçaları geri dönüştürülerek çanta ve kılıf gibi ürünlere dönüştürülecek. Bu süreçte 60 kadının istihdam edilmesi hedefleniyor. Projenin yürütülmesinde Eynesil Belediye Başkanlığı, Ören Belediye Başkanlığı ve Eynesil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği yapacak. İçişleri Bakanlığı’nın bütçesinden derneklere yönelik sağlanan yardımlar kapsamında desteklenen proje, kadın istihdamı ve geri dönüşüm gibi önemli konularda topluma katkı sağlayacak. Bu gibi projelerin başvuruları, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden yapılabiliyor. Proje başvurusu yapmak isteyen dernekler, DERBİS sistemine kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabilecekler. Bu proje, hem geri dönüşüme hem de bölgedeki kadınların ekonomik bağımsızlıklarına katkıda bulunmasıyla büyük bir önem taşıyor” denildi.