Tarih: 08.08.2024 10:39

EÜ Diş Hekimliği Fakültesinde yeni ve modern, engelsiz ameliyathane hizmete açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ek Hizmet Binasında yapımı ve donanımı tamamlanan ameliyathane hasta kabulüne başladı. Engelli dostu olarak dizayn edilen ameliyathane Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, EÜ üst yönetimi, senato üyeleri, fakülte akademisyenleri, öğrenciler ve idari personelin katıldığı törenle açıldı.
Dünyanın önemli diş hekimliği fakülteleri arasında yer alan EÜ Diş Hekimliği Fakültesinin günün şartları doğrultusunda altyapısını ve donanımını sürekli güncellediğini, bunun en güzel örneklerinden olan son teknolojik cihazlarla donatılı, içerisinde farklı birimlerin de yer aldığı modern ameliyathanenin açılışı dolayısıyla bir arada olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak “Yıllardır bölgemizin ilk Diş Hekimliği Fakültesi olarak eğitim ve sağlık hizmetlerini sürdüren Diş Hekimliği Fakültemizin 17 Haziran 2021 tarihinde ek hizmet binasını açmıştık. Bugün de Ek Hizmet Binamızın içerisinde yer alan ameliyathaneleri açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgenin ilk Diş Hekimliği Fakültesi olarak uzun yıllar eğitim ve sağlık hizmetleri sunan Fakültemiz, milyonlarca hastaya umut; sağlık alanında binlerce yeniliğe ve gelişmeye vesile olarak devletimizin şefkat elini vatandaşlarımıza uzatmaktadır. Bizler de Fakültemizin sahip olduğu bu öncü rolü korumak ve başarılarını daha ileriye taşımak amacıyla çağın gereksinimlerine uygun değişim ve dönüşüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Hem Tıp Fakültesi Hastanemiz hem de Diş Hekimliği Fakültemiz, vatandaşlarımıza A Plus kalitede sağlık hizmeti sunuyor. Sağlık Turizmi Yetki Belgesini elinde bulunduruyor” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığından ruhsat almaya hak kazandı
EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ameliyathanemiz, gerekli yatırım ve çalışmaların yapılmasının ardından Sağlık Bakanlığımızdan ruhsat almaya hak kazandı. Ameliyathanemizin hizmete girmesi ile Fakültemiz aynı zamanda ‘Ege Üniversitesi Diş Hastanesi’ unvanını da almış oldu. Bu neden önemli. Çünkü daha önce Diş Hekimliği Hastanemiz Sağlık Bakanlığı nezdinde Diş Hekimliği Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak geçmekte idi. Bütçe, kadro tahsisi konusunda Tıp Fakültesi üzerinden işlemleri yapılmaktaydı. Ancak alınan bu ruhsat ile Hastanemizin adı Sağlık Bakanlığı nezdinde Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak geçiyor. Bu da Diş Hekimliği Hastanemize alınacak olan global bütçe payının artmasına, istenecek kadroların direkt Hastane üzerinden talep edilebilmesi gibi getirileri olacak. Ameliyathanemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ise “Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin C Blok, -1 Katında yer alan ve içerisinde; genel anestezi operasyon odaları, yoğun bakım, yataklı servis, küçük cerrahi müdahale odaları ve merkezi sterilizasyon ünitesinin yer aldığı ameliyathanenin altyapı ve donanımı tamamlanarak, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatı alınmış ve ameliyathane hizmet vermeye hazır hale gelmiştir. Büyük gayret ve emek sayesinde hizmete hazır hale getirilen ameliyathanemiz için, sürecin başından bugüne değin maddi manevi desteklerini hep arkamızda hissettiğimiz, bizi her konuda olduğu gibi bu konuda da cesaretlendirip, yolumuzu açan, imkân sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’a teşekkürü borç biliriz” dedi.

“Engelli hastaların diş tedavileri de gerçekleştirilecek”
Dekan Prof. Dr. Nazan Ersin, “Ameliyathane birimi bünyesinde yer alan iki genel anestezi ünitesinin devreye girmesiyle birlikte, ülkemizin kanayan yarası olan engelli hastaların diş tedavileri kamu kurumu bünyesinde rahatlıkla gerçekleştirilerek, ‘Engelsiz Ege’ kavramına belki de en önemli katkılardan biri sağlanmış olacaktır. Yine bu ünitede diş hekimliği uzmanlık eğitimi çekirdek müfredatlarında yer alan öncelikli ve özellikli operasyonların yapılması mümkün olacağından, bir yandan hastalarımıza hizmet verilirken diğer yandan da uzmanlık eğitimimizin kalitesi ve yeterliliği artırılacaktır. Standartlara uygunluğu tescil edilmiş olan yoğun bakım ünitelerimiz, genel anestezi sonrası hastalarımızın uyandırılıp, gerektiğinde güvenle acil müdahalelerinin gerçekleştirilebileceği imkân ve donanıma sahiptir. Yoğun bakım sonrası hastalarımızın müşahede altında tutulacağı konforlu bir yataklı servisin de bulunduğu ameliyathanemizde ayrıca, özellikli müdahalelerin gerçekleştirilebileceği küçük cerrahi operasyon odaları da yer almaktadır. Yine bu kompleks içerisinde yer alan çağdaş ve modern cihazlara ve alanlara sahip olan merkezi sterilizasyon birimi ile, Sağlıkta Kalite Standartları gereği tanımlanan sterilizasyon ünitesine ilişkin fiziki alanlar ve sterilizasyon işleminin etkinliğine yönelik tüm süreçlerde yer alan şartlar tümüyle yerine getirilmiş olacaktır. Söz konusu sterilizasyon ünitesi sadece ameliyathanenin değil tüm fakülte kliniklerinin de ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak güç ve kapasiteye sahiptir” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığından alınan ruhsatın sağlık hizmetlerindeki kaliteyi daha da artıracağını ifade eden Dekan Prof. Dr. Nazan Ersin, “Ameliyathane ruhsatımızın alınmasıyla birlikte Ege Üniversitesi Diş Hastanesi unvanı da alan fakültemiz, sağlık hizmetlerinin sunumundaki kalitesini pekiştirip geliştirmiş, ülke çapında da hak ettiği ayrıcalıklı pozisyona yerleşmiştir. Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek mottosu ile yoluna devam eden köklü ve güçlü kurumumuz Ege Üniversitesine yakışır bir vizyonla oluşturulmuş, kaliteli hizmet ve eğitimi hedefleyen ameliyathanemizin açılışı ile yaşadığımız haklı gururu ifade etmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB