ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’ne bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler, ESOGÜ Spor Salonu’nda düzenlenen geleneksel ’Beyaz Önlük Giyme Töreni’ ile hekimlik mesleğine ilk adımlarını attılar.
Törende konuşan ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir ilk olarak öğrenci ailelerine seslendi. Dekan Özdemir, ailelerin yıllardır emek verdikleri çocuklarının artık hekim adayları olarak Tıp Fakültesi’ne ve kutsal hekimlik mesleğine adım attıklarını belirtti ve onların bundan sonra kendilerine emanet olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Özdemir, 50 yılı geçen maziye, tecrübeli ve dinamik öğretim üyesi kadrosuna sahip ve aynı zamanda akredite olan ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde hekim adaylarına en iyi pratik ve teorik tıp eğitiminin verileceğini söyledi. Genç hekim adaylarına Türkiye’nin en iyi öğrencileri arasında yer alıp ESOGÜ Tıp Fakültesi’ni kazandıklarını hatırlatan Prof. Dr. Özdemir, çok yorulduklarını ve çok çalıştıklarını ama bu yolun sonunda dünyanın en güzel mesleklerinden birisine sahip olacaklarını ifade etti.

Dekan Özdemir, beyaz önlüğün saflığı, temizliği, sorumluluğu, özveriyi, kutsallığı ve fedakârlığı temsil ettiğini hatırlattı
Gençlere de seslenen Prof. Dr. Özdemir, bu ülkenin onlara emanet olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine bıraktığı mirası en iyi şekilde devir alıp yaşatarak, ilerleteceklerinden şüphelerinin olmadığını söyledi. Genç hekim adaylarına kendini geliştiren, yabancı dil bilen, iletişimi kuvvetli, empati yeteneği olan, akıl ve bilim sahibi, zaman yönetimini becerebilen, ahlaklı, ahde vefalı hekimler olmalarını öğütleyen Prof. Dr. Özdemir, aynı zamanda gençlerden ülke sevgisini de kalplerinin derinliklerinde hep hissetmelerini istedi. ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin görevdeki ve emekli olmuş öğretim üyelerine de teşekkürlerini sunarak hekim yetiştirmenin çok önemli bir hizmet ve meziyet olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özdemir, tüm fakülte öğretim üyelerinin usta-çırak ilişkisi içerisinde, rol model olarak hekim adaylarına en iyi eğitimi vereceklerinden şüphelerinin olmadığını ifade etti. ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencilerine beyaz önlüğün saflığı, temizliği, sorumluluğu, özveriyi, kutsallığı ve fedakârlığı temsil ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Özdemir, kendilerine başarı dileklerini sundu ve törene katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Açılış konuşmasının ardından hekim adaylarına beyaz önlükleri gruplar halinde giydirildi. Tören sonrasında topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. Törene ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir ve öğretim üyelerinin yanı sıra genç hekim adaylarının aileleri de katıldı.