Tarih: 18.07.2024 14:44

ESO Üyelerine yeni iş fırsatları

Facebook Twitter Linked-in

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), üyelerinin gelişimini desteklemek ve yeni pazarlara açılmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği Tedarikçi Günleri etkinliklerine devam ediyor.
ESO Üyeleri bu kapsamda ülkemizin en büyük ve en kritik projelere imza atan TUSAŞ / TAI Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ile 2 gün boyunca bir araya gelecek, işbirliklerini değerlendirecek. ESO-TUSAŞ Tedarikçi Günleri’nin ikili iş görüşmelerinden ve firma ziyaretlerinden oluşacağını ifade eden Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Havacılık-uzay sanayi sistemlerine uygun üretim yapabilen ya da üretim yapma kabiliyeti bulunan ve başta Milli Muharip Uçağımız MMU olmak üzere TUSAŞ tarafından yürütülen milli projelerde yer almak isteyen üyelerimiz için önemli etkinlik gerçekleştireceğiz.” dedi.

Ulusal uluslararası iş birlikleri
ESO tarafından Üyeleri için hayata geçirilen tedarikçi günleri organizasyonunun bugüne kadar birçok işbirliğine kapı araladığına değinen Başkan Kesikbaş, “ESO’nun girişimiyle başlayan organizasyon bir kar topu gibi büyümekte. Şu ana kadar yurt içi ve yurt dışından 30 adet tedarikçi günü organizasyonu gerçekleştirdik ve katılımcılar arasında 1000’i aşkın ikili iş görüşmesi yapıldı. Türkiye’nin önemli üreticilerinin yanı sıra Pakistan’dan Hindistan’a İngiltere’den Afrika ülkelerine, Almanya’dan Güneydoğu Asya ülkelerine kadar farklı ülkelerden firmalar, ESO üyeleriyle bir araya gelerek potansiyel iş birlikleri için değerlendirme yapma fırsatı buldular. Etkinlik sırasında çok sayıda fabrika ziyareti de gerçekleştirilerek katılımcılara Eskişehir’in sanayi potansiyeli ve üretim kapasitesi gösterildi.” diye konuştu.

Küresel pazarlara açılım
Tedarikçi Günleri’nin, Eskişehir sanayisinin hem ulusal hem de uluslararası arenada daha görünür olmasını sağladığının üstünde duran Kesikbaş, “Üyelerimize yeni iş fırsatları hazırlamak adına organizasyon büyük önem taşıyor. Bu etkinlikler sayesinde üyelerimiz, küresel pazarlarda rekabet edebilme ve yeni müşteri bağlantıları kurabilme şansı elde ediyorlar." dedi.
ESO nun düzenlediği Tedarikçi Günleri’nin başarısının arkasında, sektörel çeşitliliği yüksek katılımcı firmaların sağladığı zenginlik olduğu belirten Kesikbaş, “Etkinlik sırasında gerçekleştirilen iş görüşmeleri ve fabrika ziyaretleri, katılımcıların iş birliği potansiyellerini değerlendirmelerine imkan tanıyor. Tedarikçi Günleri, Eskişehir’in sanayi ve ekonomi açısından önemli bir merkez olarak konumunu güçlendirirken, katılımcı firmaların da uluslararası alanda yeni iş bağlantıları kurma ve mevcut ilişkilerini güçlendirme imkânı sağlıyor. Sonuç olarak, Eskişehir Sanayi Odası’nın düzenlediği Tedarikçi Günleri etkinliği, bölgedeki sanayiciler için değerli bir platform oluşturdu ve küresel pazarlarda rekabet edebilme yeteneklerini artırmak isteyen firmalar için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.” yorumunda bulundu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB