"Esnafın kapısı açık umudu kapalı"

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak, pandemi döneminde esnafın yaşadığı sorunları dile getirdi. Çakmak; "Kapanan işletme sayısı rekor kırdı, kapanmayanlar da günü kurtarıyor böyle bir süreçte" dedi.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak, yazılı açıklama yaparak pandemi döneminde esnafın yaşadığı sorunlar  hakkında konuştu. 

Hasan Mert Çakmak açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Kafelerin açılmasıyla elbette işletmeciler nefes aldı ama bugün masalara çay götüren garsonlar dün evlerine ekmek götüremiyordu  ve özellikle iktidar  'ne yiyorsunuz ne içiyorsunuz' diye sormadı umursamadı o insanlar mağdur oldu, hâla kapanacakmı korkusuyla çalışıyorlar esnaf dükkanı açıyor dert ile kapatıyor  kazandığı masrafına yetmiyor siftahsız kapatan esnaflarımız var. Birkaç gezimizden şunları aktarmak isterim bazı esnaflar başına bir şey gelmemesi için ziyaret ettiğimizde işlerinin çok iyi olduğu söylüyor halbuki siftah yapmamış, bazı esnaflarla karşılaştım kirasını denkleştirmek için telefonunu satıyor elindekini avucundakini satıyor. Ekmek teknesinin elinden gitmemesi için  bir çok ülke esnafına ödemesiz destek parası verirken biz kredi verdik borçlu esnafı dahada borçlandırdık  ve bu yüzden bir çok işletme iflas etti ama bunu bile dile getirince iktidar kapanan falan yok aksine bie sürü işletme açıldı diyip vatandaş ile dalga geçiyor. Kapanan işletme sayısı rekor kırdı, kapanmayanlar da günü kurtarıyor böyle bir süreçte. Kapalı olan esnafa en azından faturaları karşılanması lazımdı. Esnafın bir tarafta borcu bir tarafta malı rafta duruyor. Büyük sıkıntı yaşıyor kısacası esnaf çıkış yolu arıyor nefes almak istiyor çözüm istiyor.  Biz İyi Partililer her zaman yanlarındayız sesleri olmaya devam edeceğiz elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız"