Eskişehirli fotoğrafçının objektifinden samanyolu karesi mest etti

17.08.2024 15:47:13

Eskişehirli fotoğrafçının objektifinden samanyolu karesi mest etti

Eskişehir’de astrofotoğrafçılık yapan Murat Oktay, Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi’nde uzun pozlama tekniği ile samanyolu çekimi yaptı.
Eskişehir’de 4 yıldır hobi olarak yaptığı astrofotoğrafçılık ile kentin doğal güzelliklerinde ve tarihi noktalarında gece çekimleri yaparak samanyolu fotoğrafları ve timelepse yani zaman atlamalı fotoğrafçılık çekimleri yapan Murat Oktay, Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi, Karakaya Tırmanış Bahçesi’nde uzun pozlama tekniği ile samanyolu çekimi yaptı. Çektiği 601 fotoğrafı, uzun pozlama tekniği kullanılarak oluşturduğu timelepse çekiminden yansıyan bu fotoğraf ile bölgenin doğal güzelliğini gözler önüne serdi.
“5 saat ve üzeri uzun pozlanmış çekimler yapıyorum”
Çekimi 5 saat sürede bitirdiğini aktaran Oktay, “Çekimlerimi Mayıs-Ekim ayları arasında yapabiliyorum. Bu aylar arasında samanyolu galaktik merkezini görebiliyoruz yani daha net ifade etmem gerekirse hava durumu müsaade ederse, her ayın yeni ay zamanlarında samanyolunu ve galaktik merkezini fotoğraflayabiliyorum. Şehirden uzak noktaları tercih ediyorum, ışık kirliliğinin mümkün oldukça az olduğu bölgeler samanyolu çekimleri için elverişli noktalar oluyor, genelde 5 saat ve üzeri uzun pozlanmış çekimler yapıyorum ve bunun için bölgede kamp kuruyorum ve gece boyunca çekimlerime devam edebiliyorum. Bundan dolayı, Karakaya Tırmanış Bahçesi hem doğal yapısı hem de ışık kirliliği açısından elverişli olması, samanyolu çekimleri için çok ideal ve büyüleyici bir konum haline geliyor” dedi.