Eskişehir’de yeni eğitim-öğretim yılında alınacak asayiş trafik tedbirleri görüşüldü

13.09.2024 18:00:21

Eskişehir’de yeni eğitim-öğretim yılında alınacak asayiş trafik tedbirleri görüşüldü

Eskişehir’de ’2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş Trafik Tedbirleri’ konulu toplantı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili Valilik Emri yayınlandığını belirtti. Vali Aksoy, sözlerinin devamında, "Çocukların olumsuz birtakım ortamlardan etkilenmemeleri için uyuşturucu, tütün ve benzeri olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için bir genel emir yayınlamıştık. Bu genel emir ile ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bahçelerinde giriş ve çıkışlarında okul önlerinde öğrenci aileleri, velileri, okul idarecileri, öğretmenleri ve okul çalışanlarının dışında ilgisiz kişi ve grupların bulunmaması, seyyar satıcıların okul çevrelerinde satış yapmamaları ve çocuklarımızın okula devamı konuları ile ilgili yapılacaklar belirtildi. Bunun dışında kayıt olduğu halde okula devam etmeyen öğrencilerimiz maalesef olabiliyor. Bunları zaten sürekli takip ediyoruz" dedi.

"Ders saatinde çocuk eğer internet kafede bulunursa o internet kafeye işlem yapacağız"
Devam etmeyen öğrencinin devam etmeme gerekçelerinin neler olduğunu bilmek ve ona nasıl bir tepki alınabileceği üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini vurgulayan Vali Aksoy, "Bir de özellikle bu emrimiz ile ders saatinde çocuğun okulda olmasını çok önemsiyoruz. Okuldan kaçıp bir internet kafeye çocuk gidiyorsa ona müdahale edeceğiz. Bizim bu emrimizde şu var; ders saatinde çocuk eğer internet kafede bulunursa o internet kafeye işlem yapacağız. İdari para cezası uygulayacağız. Yine bu emrimizde bir başka uygulamamız da yasak olmasa bile yani daha küçük, basit bir çakı bıçağı bile olsa biz okul civarında kişilerin her türlü bıçak, delici, kesici, yaralayıcı aletleri taşımasını yasakladık. Yani güvenlik birimlerimiz okul civarında bu tür bir denetimde böyle bir şey tespit etti, mutlaka buna bu kabahatler kanununa göre işlem yapılması hususunda hassasiyetle çalışacaklar. Çocuklarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Yine yayınladığımız diğer bir emirde; çocukların sokakta çalıştırılması, dilendirilmesinin engellenmesi ile ilgili de etkin bir mücadele yürütüyoruz. Bu konuda ilgili birimlerimiz, hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’müz yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.
Toplantı karşılıklı görüşlerin belirtilmesinin ardından sona erdi.