Eskişehir’de ahır ve ağılda sağlık hizmeti devam ediyor

27.08.2024 16:50:39

Eskişehir’de ahır ve ağılda sağlık hizmeti devam ediyor

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 2024 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele programı kapsamında, 2024 yılında 7 milyon hayvana sağlık taraması yapıldı.
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 2024 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele programı kapsamında, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve 14 İlçe Müdürlüğü’nde görevli toplam 111 veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyeni/teknikeri, ahırlarda, ağıllarda, kümeslerde ve meralarda hayvan sağlık hizmetlerini tüm hızıyla sürdürüyor.
Yürütülen çalışmalar kapsamında işletmelerde hayvanların sağlık kontrolleri, koruyucu sağlık hizmetleri, hayvanların tanımlanması ve kayıt altına alınması işlemleri yapılıyor. Bu yıl ki mücadele programında, şap, brusella, koyun keçi vebası, koyun keçi çiçek ve antraks (şarbon) gibi hastalıklara karşı toplam 1,5 milyon doz aşı uygulaması yapıldı. Ayrıca, sığır, tek tırnaklı, koyun, keçi, köpek, kedi, kanatlı ve diğer türlerden oluşan 7 milyon hayvanın sağlık taramaları gerçekleştirildi. Şüpheli bulunan hayvanlardan alınan numuneler ilgili laboratuvarlara gönderildi.
İl genelinde aşılama ve sağlık tarama çalışmaları, hayvan sağlığının korunması ve hayvansal üretimin arttırılması amacıyla yıl boyunca devam edecek.