Eski Manchester'lı Kayserispor'a doğru

Eski Manchester

Kayserispor, Başakşehir'den ayrılan Brezilyalı sağ bek Rafael ile ilgileniyor. Transferde yıldız futbolcu ile büyük ölçüde anlaşıldı.

Süper Lig 2021-2022 sezonunda ligi üst sıralarda bitirmek isteyen Yukatel Kayserispor, transfer çalışmalarını bek takviyesiyle sonlandırmak istiyor. Sağ bek'de Kvrzic, Onur ve Ramazan'dan verim alamayan Sarı-kırmızılılar gözünü Medipol Başakşehir'den ayrılan eski Manchester United oyuncusu Rafael Pereira da Silva'ya çevirdi. Anadolu ekibi, geçtiğimiz günlerde Dinamo Zagreb'den Mario Gavranovic, Fenerbahçe'den Mame Baba Thiam'ı transfer ederek ses getirmişti.

Rafael'in Kariyerinde Neler Var?

Kayserispor'un transfer etmek istediği 31 yaşındaki Rafael'in kariyeri göz alıcı. Brezilya'da Flumiense takımında yetişen Sambacı, sonrasında Manchester United'ın yolunu tuttu. 2008-2015 yılları arasında Manchester United'da forma giyerek 3 kez Premier Lig şampiyonluğunu yaşadı. Daha sonra Fransa ekibi Lyon'a transfer oldu. 5 sezon Lyon forması giydikten sonra Süper Lig takımlarından Medipol Başakşehir'e transfer oldu. 28 maç 1 asistle oynayıp 1 sezon Başakşehir'de top koşturduktan sonra karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. 

Sağ bek'de uyumsuzluk sorunu

Kayseri ekibinin 3 sağ bek'de mevkisinde görev alan oyuncusu varken bir türlü yüzü gülmüyor...

Zoran Kvrzic

2019-2020 sezonunda HNK Rjieka takımından transfer edilen 33 yaşındaki Zoran Kvrzic, Kayserispor'da şu ana kadar 48 maça çıkarken 1 gol 1 asistlik performans sergiledi. İstenileni bir türlü veremeyen Boşnak futbolcunun taraftarla da arası uyuşmadı. Bu sezon Yalçın Koşukavak yönetiminde 1 maça çıkarken, Hikmet Karaman ona şans tanımadı ve kadro planında bulunmuyor.

Ramazan Civelek 

Geçen sezon Karagümrük'den Kayserispor'a transfer olan 25 yaşındaki Ramazan Civelek, kıvraklığı ve hücum futboluyla tam bir hücuma yönelik sağ bek. Adam tutma ve hava topu kontrolünde zayıf olduğu için defansif anlamda Kayserispor'a istenileni veremedi. Geçen sezon 18, bu sezon ise 2 maçta görev alan Ramazan'ı Hikmet Karaman, hücum bölgesinde veya sağ bek rotasyonun'da kullanmayı düşünüyor.

Onur Bulut

27 yaşındaki sağ bek ve orta saha mevkilerinde oynayan Türk-Alman futbolcu Onur Bulut, sezon başında Alanyaspor'dan Sarı-kırmızılı takıma transfer edildi. Altay ve Adana Demirspor maçlarında toplamda 77 dakikada görev alan Onur'un performansı göz doldurmadı.

Haber: Hakan Topsakal