Erzurum Oltu'da Fotokapanlarla Yaban Hayatı Görüntülendi

Erzurum Oltu

Oltu ilçesinde doğaseverler ve fotokapanlar, bölgenin kurt, tilki, yaban domuzu ve keklik gibi zengin yaban hayatını kayıt altına aldı. Dr. Halil İbrahim Taşçı'nın çalışmaları, doğal bir hayvanat bahçesini andıran yaşam alanlarını

Fotokapanlar Doğal Yaşamı Kaydetti

Erzurum'un Oltu ilçesinde, doğasever Dr. Halil İbrahim Taşçı tarafından yaban hayatına yerleştirilen fotokapanlara kurt, tilki, yaban domuzu ve keklik gibi birçok hayvan takıldı. Elde edilen görüntüler, bölgenin adeta doğal bir hayvanat bahçesini andırdığını ve yaban hayatı çeşitliliğinin oldukça zengin olduğunu gözler önüne serdi.

Doğasever Hekimin Tutkusu

Oltulu Aile Hekimi Dr. Halil İbrahim Taşçı, özellikle kış ve boz zamanlarında yaban hayatını görüntülemekten büyük keyif aldığını belirtti. Kesik Köprü mevkiindeki çiftliğinin çevresine fotokapanlar yerleştiren Dr. Taşçı, "Bugün fotokapanları kontrol etmeye geldim. Çok güzel görüntüler var. Bunları izlemekten büyük bir keyif alıyorum. Aynı zamanda yaban hayvanlarının avlanmasına engel olmaya çalışıyorum" dedi.

Vatandaşlar da Şahit Oluyor

Öte yandan Oltu'da doğada vakit geçiren vatandaşlar da zaman zaman bu hayvanları doğal ortamlarında görme fırsatı buluyor. Yetkililer ve doğaseverler, yaban hayatının korunması ve bu zenginliğin gelecek nesillere aktarılması gerektiğine dikkat çekiyor.