ERÜ İLE KAYSERİ ERCİYES A.Ş. ARASINDA “ZİRVEDE KARİYER” PROTOKOLÜ İMZALANDI

ERÜ İLE KAYSERİ ERCİYES A.Ş. ARASINDA “ZİRVEDE KARİYER” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Erciyes Üniversitesi ile Erciyes Turizm A.Ş. arasında “Zirvede Kariyer” protokolü imzalandı.

Erciyes Üniversitesi ile Erciyes Turizm A.Ş. arasında “Zirvede Kariyer” protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin ve mezun öğrencilerinin, Erciyes Turizm Merkezinde kısmi zamanlı, tam zamanlı çalışmaları amaçlanıyor.

Erciyes A.Ş. de gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversite olarak sahadaki çalışmalara önem verdiklerini kaydetti.

Rektör Çalış, “Biz, kampüste üniversitede değil sahada üniversite sloganını her alanda yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Sanayi Odası, Ticaret Odası, OSB’ler ve belediyelerle birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. Bugünde bunlardan birine daha imza atıyoruz. Erciyes A.Ş. ile imzalayacağımız protokol çerçevesinde, özellikle Çin Dili Edebiyatı, Kore Dili Edebiyatı, Japon Dili Edebiyatı, Rus Dili Edebiyatı ve İngiliz Dili Edebiyatı bölümlerimizde okuyan öğrencilerimiz ile buradan mezun olan öğrencilerimizin bir kısmına Erciyes A.Ş., yarı zamanlı ve tam zamanlı istihdam sağlayacak. Bu şekilde hem turizme, hem de şehrimizin gelişmesine katkı sağlayacağız. Biz Erciyes Üniversitesi olarak elimizden geldiği kadar Erciyes A.Ş.’yi desteklemeye her zaman hazırız. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı da imza töreninde yaptığı konuşmada, Erciyes Üniversitesi ile Erciyes Kayak Merkezindeki bağı güçlendireceklerini belirtti.

Cıngı, “Erciyes ailesi olarak bugün aslında manalı bir çalışmaya ev sahipliği yapmış oluyoruz. Erciyes Kayak Merkezi, Büyükşehir Belediyemizin vermiş olduğu destekle son yıllarda çok ciddi bir turizm potansiyeline ulaştı. Dağımızda çok sayıda ülkeden yabancı misafir ağırlıyoruz. Kayak için Erciyes’e gelenlerin şehrimize çok ciddi ekonomik katkıları bulunuyor. Dolayısıyla bizimde özellikle son yıllarda yabancı dil bilen personele olan ihtiyacımız arttı. Üniversitemiz bünyesinde hem Turizm Fakültesi, hem de Edebiyat Fakültemize bağlı Çince, Japonca, Rusça gibi çok sayıda dil eğitimi veren bölümümüz var. Dolayısıyla bizim buradaki ihtiyacımızı üniversiteden çok rahat temin edebileceğimiz düşüncesiyle irtibata geçtik. Yaz aylarından bir çalışma başlattık ve inşallah bundan sonrada Üniversitemiz ile Erciyes Kayak Merkezi arasındaki bağı daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahit Cıngı, protokole imza attı.