Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’nin 30. yılı, coşkuyla kutlanacak

20.08.2024 14:33:30

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’nin 30. yılı, coşkuyla kutlanacak

Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’nin 30. yılı, büyük coşku içinde halkın desteğiyle kutlanacağını söyledi.
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde, geleneksel Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’nin 30. yılı büyük bir coşkuyla kutlanacak. Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, düzenlediği basın toplantısında, etkinliğin kuşaklar arası kültürel bağları güçlendirmek ve bu tarihi mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Şenlikler, Karakeçili Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın himayelerinde gerçekleştirileceğini anlatan Kaymakam Ergin, bu yılki organizasyonun tamamen halkın desteğiyle, kamu kaynakları kullanılmadan yapılacağını vurguladı. Ergin, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek misafirlere, Yörük dernekleri tarafından kurulacak geleneksel çadırlarda kültürel ikramlar sunulacağını aktardı.
Kaymakam Ergin, şenlik kapsamında 30 Ağustos Cuma günü, Ertuğrul Gazi ve tüm şehitler için mevlit okutulacak, ardından sünnet töreni düzenleneceğini ifade ederek, "Aynı gün Zafer Bayramı’na özel protokol ve çelenk sunma törenleri gerçekleştirilecek. Etkinlikler, Cumartesi günü düzenlenecek çeşitli konserler, Urfa Sıra Gecesi ve mahalli sanatçıların müzik konserleri ile devam edecek. Gençler ve çocuklar için özel etkinlikler de yer alacak" diye konuştu.
Şenliğin sponsorların desteğiyle tasarruf tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Kaymakam Ergin, "Bu yılki şenliklerde, üst düzey bürokratlar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve yerel esnaflar ve vatandaşların katılımıyla zengin bir içerik sunulacak. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Takımı ve Çelik Kanatlar da gösteri yapacak" dedi.
Kaymakam Ergin, bu önemli etkinliğin kültürel değerleri yaşatmada ve toplumsal birlikteliği sağlamada büyük önem taşıdığını vurgulayarak, basın mensuplarının desteğinin önemine dikkat çekti ve tüm vatandaşları, 1 Eylül’de düzenlenecek şenliğe davet etti.
Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik de, bu tarihi ve kültürel etkinliğin ilçemiz için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Özçelik, "Şenliğimiz, ilçemizin zengin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir rol oynuyor. Tüm vatandaşlarımızı bu büyük coşkuya ortak olmaya davet ediyorum" dedi.