Ersoy’dan gençlere tarihi çağrı

31.07.2024 12:30:33

Ersoy’dan gençlere tarihi çağrı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2024 (YKS) sonuçlarına göre Türkiye derecesi elde eden öğrenciler GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy tarafından ödüllendirilirken, Başkan Ersoy gençlere yönelik tarihi bir çağrı yaparak eğitim için yurt dışına giden öğrencilere, “Eğitiminizi tamamlayarak ülkenize doğup büyüdüğünüz kentinize dönerek vatanınıza hizmet edin” dedi.
Anadolu’nun en köklü eğitim kurumlarından birisi olan ve kuruluşunun 60. yılını kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları LGS ve YKS’de önemli Türkiye derecelerine imza atarak bireysel ve kitlesel başarıların en önemli adresi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yükseköğretim Kurumları Sınavına katılarak Türkiye dereceleri elde eden öğrenciler Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy tarafından ödüllendirildi. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel ve kurum idarecileri de öğrencilere eşlik etti. Derece yapan öğrencilerle uzun uzun sohbet eden Ersoy öğrencilerden geleceğe yönelik planlarını dinleyerek onlara önemli mesajlar verdi.
“Çağımıza yöne verecek hayallerinizdeki meslekleri seçin”
Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında mesleki tercihlerini doğru yapmalarını, kendi istekleri ve sevebilecekleri meslek seçimleri yapmalarını tavsiye ederken son dönemlerde gençlerin yurt dışına gitme yönündeki isteklerini de değerlendirerek, “Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinin başında gelmektedir. Bugün gençlerimiz önemli bir tercih aşamasında olup geleceklerine yön verecek meslekleri seçmeye çalışmaktadır. Burada önemli olan 21.yüzyılın geçerli meslekleri olup gençlerimizin yetenekleri doğrultusunda meslekler tercih etmeleri en doğrusudur. Gençlerimiz bu tercihleriyle birilerinin değil, kendi hayallerinin peşinde koşacak ve başarılı olacaktır. Mesleki kariyer için hangi mesleği seçerseniz seçin o alanda en iyi olmaya gayret göstererek meslektaşlarınızla aranızdaki farkı mutlaka ortaya koyun” şeklinde konuştu.
“Yabancı ülkelerin paralı köleleri değil kendi ülkenizin efendisi olun”
Gerek üniversite gerekse yüksek lisans ve doktora için Türkiye’nin dışında yabancı ülkeleri seçen öğrencilere de tarihi bir çağrıda bulunarak, “Seçtiğiniz alanda en iyi olarak kendinizi yetiştirerek ülkenize, doğup büyüdüğünüz Gaziantep’e dönerek vatanınıza milletinize hizmet etmeyi ilke edinin. Bu ülkenin bu milletin sizlere ve çalışmalarınıza daima ihtiyacı vardır. Vatanınıza, ulusumuza ve değerlerimize sahip çıkın" dedi. Başkan Ersoy yaptığı değerlendirmeye “Diğer taraftan son dönemlerde birçok gencimizin yurt dışına gitme isteklerini üzülerek takip ediyorum. Elbette yurt dışına gidiniz, eğitimlerinizi en iyi şekilde tamamlarken dünya gündeminden ve gelişmelerden haberdar olunuz. Kendinizi her alanda en iyi şekilde yetiştiriniz. Ancak gittiğiniz ülkelerde eğitiminizi tamamlayıp ülkemize geri dönün ve bu cennet vatana ve ulusumuza hizmet ediniz. Belki birçok ülke sizlere çok yüksek ücretler verecektir. Ancak bu ülkelerin paralı kölesi olacağınıza kendi vatanınızın efendisi olmayı tercih edeceğinize inanıyorum. Cumhuriyet’in kurulduğu ilk yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 11 öğrenci seçmiş ve eğitim almaları için Avrupa’ya gitmelerini sağlamıştı. Cumhuriyet’in birinci yıldönümü 29 Ekim 1924 itibarıyla Maarif Vekaleti’nin açtığı bir sınavla bu sefer 22 öğrenci seçilerek Avrupa’ya gönderildi. Aydınlık bir nesil inşa etmek için Avrupa’ya giden bu öğrencilere Atatürk gönderdiği telgrafta “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyorum. Gür alevler halinde dönmelisiniz. Gençlerimizin bu anlamda YKS sonrası doğru tercihler yapacağına, seçecekleri mesleklerinde en iyisi olmak için var güçleriyle büyük çabalar sarf edeceklerine ve en önemlisi de yurt dışına eğitim için giden öğrencilerin eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönerek alanlarında elde ettikleri kazanımları bu cennet vatanın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik kullanacaklarına inancım sonsuzdur” diye konuştu.
Öğrencilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Ersoy daha sonra öğrencilere günün anısına birer plaket ve kurum adına birer ödül vererek hatıra fotoğraf çektirdi.