Tarih: 31.07.2024 14:06

Ergani ADSM ilk yılında 85 bin hastaya hizmet verdi

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 2023 yılı Haziran ayı itibariyle açılışı yapılan Ergani Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 12 diş hekimiyle ilk yılında 85 bin hastaya hizmet verdi.
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünün verdiği bilgilere göre, günde ortalama 450 kişinin muayene olduğu Ergani Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kuruluşunun ilk yılında 85 bin hastaya poliklinik hizmeti verdiği belirtildi.
Son teknoloji cihaz ve tedavi sistemleri ile Ergani ilçesinin yanı sıra Çermik, Çüngüş, Eğil, Dicle ve Hazro ilçeleri ile Elazığ iline bağlı Maden ve Kovancılar ilçelerinden gelen vatandaşlara da hizmet vermekte olduğu bildirilen açıklamada, “Bir yıl önce ağız diş sağlığı hizmeti vermeye başlayan Merkez, birinci yılını başarı ile tamamladı. Tanı ve tedavi hizmetlerini aralıksız olarak sürdüren Merkez, yürüttüğü sağlık hizmetleriyle Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Ergani İlçesinde diş sağlığı ve hastalıkları tedavisinde büyük bir boşluğu doldurarak, bölgenin önemli bir sağlık ihtiyacını karşıladı. Bu süreçte 85 bin kişi muayene edilerek; 25 bin radyografi çekimi, 18 bin adet diş dolgusu, 7 bin 500 adet kanal tedavisi, 12 bin adet diş temizliği, 6 bin 500 adet sabit protez, bin 900 adet hareketli protez ve 26 bin 300 adet diş çekimi yapıldı” denildi.
Açıklamada, dolgudan diş çekimine, kanal tedavisinden proteze kadar geniş bir yelpazede tedavi imkanı sunan merkez, en son teknolojilerle ve tıbbi cihazlarla hastalara özel ve konforlu sağlık hizmeti vermeye devam ettiği kaydedildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB