Tarih: 02.08.2024 11:45

Erdemli’de 7. Geleneksel Yörük Şenliği düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Mersin’in Erdemli ilçesinde Akdeniz Köselerli Yörükler Derneği tarafından 7. Geleneksel Yörük Şenliği düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ekibi 3 gün boyunca Yörüklere müzik ziyafeti yaşatırken, halk oyunları topluluğu da performans sergiledi. Ekipler tarafından alana kurulan şişme oyun parkı ile çocuklar doyasıya eğlenirken, alanda vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.
Düzenlediği şenlik ve festivallerin yanı sıra kent genelinde farklı dernekler tarafından düzenlenen festival ve şenliklere de destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yörüklerin eğlencesine de destek oldu. Sarıbunar Yaylası’nda gerçekleştirilen şenlikte, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Türk Halk Müziği ekibi 3 gün boyunca Yörüklere müzik ziyafeti yaşatırken, halk oyunları topluluğu gösteri sundu.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan etkinlik alanında ise çocuklar eğlenceli vakit geçirdi. Çocuklara ve katılımcılara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edilen alanda kurulan şişme oyun parkında çocuklar eğlencenin tadını çıkardı. Yüzlerini boyatan çocuklar, halat çekme ve çuval yarışmasında yaşıtlarıyla tatlı bir rekabet yaşadı. Balon dağıtımı ve oyuncak dağıtımının da yapıldığı etkinlikte Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından da dondurma ikram edildi. Etkinlik kapsamında ayrıca alana kurulan teknoloji standı da çocukların ufkunun genişlemesine katkı sundu. Robotik kodlama ve üç boyutlu tasarım konularını içeren bilgilerin yer aldığı stantta robot kullanan çocuklar, eğlenceyi bilim ve teknolojiyle yaşadı.
"Amacımız, birlik ve beraberliğimizin daim olması"
Akdeniz Köselerli Yörükler Derneği Başkanı Mehmet İnce, şölenin 7.’sini yaptıklarını belirterek, "Amacımız, birlik ve beraberliğimizin daim olması. Bunu bir kutlama altında, eğlenerek yapalım diye yola çıktık. Çok güzel geçti. Şimdiye kadar aldığımız tepkiler hep olumlu yöndeydi. Yaptığı yardımlar ve desteklerden dolayı Başkan Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB