Erdem Koleji’nden uluslararası başarı

30.07.2024 15:15:24

Erdem Koleji’nden uluslararası başarı

Erdem Koleji’nin 3 öğrencisi Singapur Uluslararası Sanat Turnuvası’na (SIAT) resim yarışmasında derece alarak büyük bir gurur yaşattı.
Gaziantep Erdem Koleji başarılarına bir yenisini daha ekledi. Erdem Koleji 3 öğrencisi Singapur Uluslararası Sanat Turnuvası’na (SIAT) resim yarışmasında derece alarak ülkesine ve şehrine büyük bir gurur yaşattılar.
Altın madalya Erdem Koleji’ne
Gaziantep Erdem Koleji; LGS, YKS, spor ve akademik alanda sayısız başarı elde ederken, güzel sanatlar alanında uluslararası bir dereceye imza attı. Alanında büyük prestij taşıyan Singapur Uluslararası Sanat Turnuvası’na (SIAT) katılan Erdem Koleji öğrencilerinden ilkokul öğrencisi Zeynep Eda Elbeyli, resim dalında altın madalya kazandı. Elbeyli bu derecesi ile genel klasmanda Dünya 9.su, Türkiye birincisi oldu. Ayrıca ilkokul öğrencisi Cemre Su Çağlar ve ortaokul öğrencisi Yara Kabani resim alanında sergileme (Mansiyon) ödülünü alarak büyük bir gurur yaşattılar. SIAT 2024’ten altın madalya alan Zeynep Eda Elbeyli, Aralık ayında İstanbul’da yapılacak olan STEAM AHEAD finallerine katılmaya hak kazandı.

“Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz”
Erdem Koleji öğrencilerinin uluslararası alanda başarı elde etmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Dereceye giren öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden görsel sanatlar ve koordinatör öğretmenlerimizi kutlayarak teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz uluslararası bir yarışmada derece alarak sanat alanında ne kadar yetenekli ve özverili olduklarını gösterdiler. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirerek ülkemize katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bu başarı okulumuzun akademik başarılarının yanı sıra sanat alanında başarılı çalışmalarının bir yansıması olarak görüyoruz. Uyguladığımız yenilikçi, çağdaş eğitim modelleri ve alanında uzman ve deneyimli öğretmen kadrosuyla hedeflerimize ilerliyoruz” dedi.

Singapur Uluslararası Sanat Turnuvası
Erdem Koleji Proje Koordinatörü Abdullah Yılmaz, “2024-2025 Üçüncü Singapur Uluslararası Sanat Turnuvası (SIAT), Uluslararası Sanat ve Kültürel Miras Birliği (Singapur), Soong Ching Ling Vakfı (Singapur) ve Uluslararası Gençlik Liderlik Fonu Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenmekte ve Singapur Uluslararası Çocuk Medyası (SICM), SIMCC ve Scholastic Trust Singapore tarafından ortaklaşa organize edilmektedir. SIMCC’nin 47 ülkedeki Ülke Konseyi Ortakları (CCPs) ile birlikte 300 binden fazla gence ulaşan uluslararası sanatçılar, Uluslararası Gençlik Sanatını ortaklaşa desteklenmektedir. Yarışma ayrıca SIMCC ve Singapore Scholastic Trust, STEAM Uluslararası Turnuvası (SIT) ve STEAM AHEAD Küresel Finalleri Akademik Yarışması için Sanat Yarışmasını da önemli bir değerlendirme öğesi olarak görülmektedir. Yarışmada okulumuz adına derece alan ve katılan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz” diye konuştu.