Erdal Akkaya ve Berlin senfoni Orkestrası’ndan Side antik Tiyatro’da konser

28.07.2024 14:39:29

Erdal Akkaya ve Berlin senfoni Orkestrası’ndan Side antik Tiyatro’da konser

Tarihin ve müziğin buluştuğu Side Antik Tiyatro, dün gece unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı. Bağlama virtüözü Erdal Akkaya ve dünyaca ünlü Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası, tarihi Side Antik Tiyatro’da sahne aldı. Manavgat Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen konsere girişler ücretsizdi. Konsere, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile eşi Hacer Ceyhan Kara da katıldı.
Erdal Akkaya, Anadolu’nun zengin kültürel mirasını ve derin müzik geleneğini modern bağlama teknikleriyle harmanladı. Sahne performansıyla izleyicileri büyüleyen Akkaya, Türk halk müziğinin unutulmaz eserlerini ustalıkla yorumladı. Orkestra, Erdal Akkaya’nın bağlamasıyla mükemmel bir uyum içinde çalıştı ve ortaya çıkan sinerji, konserin atmosferini daha da güçlendirdi. Konser sonunda izleyiciler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışlayarak bu muhteşem performansı takdir ettiler.
Erdal Akkaya’nın sanat hayatının 30.yıl dönümü vesilesiyle Manavgat Belediyesi tarafından sahnede pasta kesildi. Konser sonunda da Erdal Akkaya ve Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası’na Manavgat Belediyesi Kültür Müdürü Gülcan Bulut tarafından çiçek takdim edildi.
Başkan Kara’dan teşekkür
Gösterdikleri performanstan dolayı sanatçılara teşekkür eden Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Belediye olarak bu konsere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Kara, “Manavgat’ın tarihi dokusunda böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizleri, Side Antik Tiyatro’da ağırlamak bizim için büyük bir onur oldu. Erdal Akkaya’ya, sevgili eşine ve Berlin Oda Orkestrası’na kendim ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Bundan sonrada sizleri burada görmek isteriz” dedi.