Erbakan basın mensuplarıyla bir araya geldi

Erbakan basın mensuplarıyla bir araya geldi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan bağ evinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın Mensupları Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kayseri Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin ve merkez karar verme ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında konuşan Erbakan Hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi.

Konuşmasına sadece seçim zamanı değil geçim zamanıda milletimizle birlikteyiz sloganı ile başlayan Erbakan, '' Türkiyenin meseleleri çok fazla eğitim konusunda adalet konusunda ailenin koruması konusunda ve dış politika konusunda çözülmesi gereken önemli meselerimiz var. Biz burada dar gelirli ailelerin gündemi bizim birinci gündemimiz olan mutfaktaki yangın ve fakirleşme yoksulluk ekonomik sıkıntılar konusunda açıklama yapacağım'' dedi ve devam etti.

Vatanşlarla ve esnaflarla buluşmalarında işsizlik şikayeti aldığını belirten Erbakan, ''Her zaman söylediğimiz 10 milyon kişilik bir işsizler ordusu, 1.5 milyon kişilik üniversiteli işsizler ordusu 200'den fazla üniversiteden alınan belgelerle gençlerimiz malesef işsiz gezmek durumunda kalıyorlar. Devletin öncülüğünde bu konuda her hangi bir adım atılmamış. Parklar, Bahçeler, Köprüler evet bunlar çok güzel ancak hükümetin öncelikli görevi insanların karnını doyurmasıdır. Halkın sosyal yardımlara muhtaç olmadan kendi geçimlerini sağlamaları gerekmektedir. Ancak bunu devletin önclüğünde sağlamak için bir adım atılmamış. Özel sektörde aynı şekilde elindeki işsizleri çıkarmak zorunda kalmak durumunda. Bu gençlerin iş bulabilmeleri için 1 diploması olsun 2 diploması olsun 2 dil bilsin önemli değil bir yerlerde tanıdıkları olması lazım'' diye konuştu.

Geçim derdinden bahseden Erbakan, ''Eğer Milli görüşle yönetilmezseniz başınıza geelcek 3 şeyden bir tanesi aç kalmak ikincisi işsiz kalmak üçüncüsüde borça esir olmaktır. 2009 ve 2019 yılları arasında Türkiye'de 35,000 intihar vakası oldu. Yılda 3500 kişi intihaer etti. Her Allah'ın günü 10 tane insan bunların çok çok önemli bir kısmı açlıktan fakirlikten iflaslardan borçlarını ödeyememelerinden dolayı meydana gelmiştir. 2021 yılının ilk 4 ayında 435 esnaf intihar etti. Ayda 110 esnaf demektir. Yani he Allah'ın günü 3 yada 4 esnaf intihar ediyor. İktidar medyası efendim psikoloji bozulmuş vatandaşlar diyerek bu konu yansıtılıyor. Evet tabi psikolojisi bozulmuş psikoloji bozuk olmayan bir insan zaten intihar etmez. Psikoloji neden bozuluyor geçim derdinden dolayı bozuluyor'' dedi.