Erbaa Alparslan Türkeş Bulvarı’nda büyük dönüşüm

Erbaa Alparslan Türkeş Bulvarı’nda büyük dönüşüm

Erbaa Alparslan Türkeş Bulvarı’nda büyük dönüşüm

Erbaa Belediyesi tarafından yapımına başlanan Alparslan Türkeş Bulvarı yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl iklim değişikliğinden kaynaklı aşırı sıcaklarla mücadele için yeniledikleri bulvarda yoğun ağaçlandırma çalışması yapacaklarını söyledi.
Erbaa Belediyesi tarafından yenileme çalışmalarına başlanan Alparslan Türkeş Bulvarı’nda sona yaklaşıldı. Altyapı çalışmaları tamamlanıp üstyapıda da sona gelinen bulvarda yeşil bant çalışması yapıldı. İklim değişikliğinden kaynaklı aşırı sıcaklarla mücadele için yenilenen caddede yoğun bir ağaçlandırma çalışması yapılacağı belirtildi.
Caddede yeşil bant çalışması yaptıklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, “Alparslan Türkeş Bulvarında artık sona yaklaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta asfaltını atarak tamamlayacağız. Burada yeni bir mantıkta hareket ederek artık olması gerekenleri burada hayata geçirmeye başladık. Şunu yaptık burada. Kaldırım, otopark ve yoldan ziyade bu caddemizde yeşil banda önem vermeye çalıştık. Yeşil bandı bu cadde üzerinde yoğun olarak kullanıp iklim değişikliği, hava sıcaklığını engellemeye yönelik bu caddemizde yoğun bir ağaçlandırma çalışması da yapacağız. Bununla beraber caddemiz uzun ve ara caddelere çok fazla yol bölünmekte bu kavşaklarda da hem araçlarımızın kontrollü şekilde döneceği hem de birbirlerini engellemeden trafik akışını kontrollü şekilde sağlayacak bir sistem de geliştirdik. Proje bitiminde hemşehrilerimiz bu caddede yapmaya çalıştığımız projeyi tamamlandığında daha iyi görecekler. Erbaa’mıza, Mevlâna, Yunus Emre ve bir kısım Yavuz Sultan Selim Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Asfaltı attıktan sonra daha güzel bir görünüme kavuşarak mahallemizde yaklaşık 20-30 yıldır beklenen bu hasreti inşallah bitirmiş olacağız” dedi.