Tarih: 13.09.2024 00:24

En hızlı baklava yeme yarışmasında birinci oldu: Bir tepsi baklavayı kaptı

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep’in yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerinin bulunduğu ‘Gaziantep Yemek Şenliği’ Ankara’da ziyaretçilere kapılarını açtı. Ankaralılara, Gaziantep kültürünü deneyimleme ve lezzetlerini tatma fırsatının sunulduğu şenlikte düzenlenen en hızlı baklava yeme yarışmasında birinci olan vatandaşa bir tepsi baklava ödül verildi.
Gaziantep’in yöresel lezzetleri Ankaralı vatandaşlarla buluştu. Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’nde bugün açılan ve 15 Eylül tarihine kadar devam edecek olan ’Gaziantep Yemek Şenliği’nde başkentli vatandaşlar, Gaziantep’in lezzetlerine doyacak. Şenliğe gelen vatandaşlar duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür organizasyonların daha sıklıkla yapılması gerektiğini söyledi.
Gaziantep mutfağının yanı sıra tarih ve kültürel değerlerinin simgesi haline gelen hediyeliklerin de stantlarda yer aldığı etkinlikte her yaştan katılımcıya hitap eden yarışmalar da düzenlendi. Katılımcıların kıyasıya yarıştığı ‘En Hızlı Baklava Yeme Yarışması’nda birinci olan Özcan Aksoy, bir tepsi baklava, yarım kilo antep fıstığı ve yarım kilo da özel Gaziantep baharatının sahibi oldu.
Ankaralı vatandaşlara, kendi memleketlerinde Gaziantep kültürünü deneyimleme ve lezzetlerini tatma fırsatı bulacağı ‘Gaziantep Yemek Şenliği’ 15 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB