Tarih: 03.09.2024 18:32

Emet’in kurtuluşunun 102. yılı kutlandı, sağlıklı içme suyunun açılışı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kütahya’nın Emet ilçesinde 3 Eylül Gazi Emet’in kurtuluşunun 102. yıldönümü ile sağlıklı içme sağlıklı içme suyu açılışı birlikte kutlandı.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kaymakam Furkan Seyman, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Hisarcık Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, oda başkanları ve halkım katılımı ile hükümet konağı önünde düzenlenen törende Müftü Vekili Halit Özaytaş tarafından yapılan duanın ardından gölet suyu vanası açıldı. Açılış öncesi Kütahya Evliya Çelebi mehteran takımı meydanda bir gösteri sundu.

“3 Eylül günü Emet’i düşman işgalinden kurtardık, artık arsenikli sudan da kurtarıyoruz”
Törende yaptığı konuşmada 12 yıl önce ilçeye sağlıklı içme suyu kazandırmak için dağ tepe gezdiklerini söyleyen Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, "Yüksek rakımlarda su aradık. Şu an göledimizin olduğu yerde 957 metre rakımda ölçümler yapıldı. Gölet yapımı başlarken, ilçede içme suyu, kanalizasyon, yağmur kanalları, yenilenmesi ve su depoları, isale hatları yapımı için proje ihalelerini gerçekleştirdik. Gölet yanına yapılan arıtma tesisimizde 15 gündür test uygulamaları gerçekleştirildi. Bugünde ilçemize göletten ilk suyu akıtıyoruz. Şu an su çektiğimiz derin kuyular için her ay 1 milyon TL, elektrik faturası ödüyoruz. Bu demektir ki bundan böyle 1 milyon TL Emet Belediyesinin kasasında kalacak. En önemlisi de yeni içme suyumuzda arsenik oranı sıfır. 3 Eylül günü Emet’i düşman işgalinden kurtardık, artık arsenikli sudan da kurtarıyoruz. Belediye olarak kurduğumuz ekiplerle 3 vardiya çalışarak 2-3 ay içerisinde yeni hattan tüm Emet halkına sağlıklı içme suyunu vermek için çalışacağız. Geçmişten bu güne bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen, ilçe teşkilatlarımız, il teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Daha sağlıklı nesiller için hayırlı olsun Gazi Emet” dedi.
Açılış sonrası meydanda halka kurtuluş pilavı ikram edilirken, Milletvekili Erbaş ve Başkan Koca halka kurtuluş pilavı dağıttı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB