Emekli öğretmen Sema Aydın, aşevinde engellilere 'anne' oluyor

Emekli öğretmen Sema Aydın, aşevinde engellilere

Konya'da emekli öğretmen Sema Aydın, Gül Mutfağı'nda gönüllü çalışarak engelli ve kimsesizlere yemek hazırlıyor.

Emekliliğini İyiliğe Adayan Bir Öğretmen

Konya’da aşevinde gönüllü çalışmaya başlayan emekli öğretmen Sema Aydın, engelli ve kimsesiz vatandaşlar için her gün yemek hazırlıyor. Türkiye’nin farklı illerinde yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra Konya’da emekli olan Sema Aydın (56), emekliliğinin ardından kendisini ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye adadı.


Gül Mutfağı'nda Bir Anne Şefkati

Konya’daki Gül Mutfağı’nda gönüllü olarak çalışan Aydın, özellikle engelli ve kimsesiz vatandaşlar için sabahın erken saatlerinden itibaren yemek hazırlıyor. Aşevine gelenleri kendi evladı gibi gördüğünü belirten Aydın, birçok kişinin kendisine ’anne’ diye hitap ettiğini söyledi. Aydın, elinden geldiği kadar ihtiyaç sahiplerine yemek hazırlamaya devam edeceğini ifade etti.


"Ben Onların Annesiyim"

"Ben onlara ellerimi yaka yaka yemek pişiriyorum" diyen emekli öğretmen Sema Aydın, "Öğretiyordum, bilgilerini veriyordum. Onları sayıp seviyordum. Kimseyi azarlayıp cezalandırmadım şimdiye kadar. Şimdiki halimde işte burada gariplere yemek veriyoruz, iftar hazırlıyorum. Şu an Konya Gül Mutfağı’nda çalışıyorum. Bunların hepsi kendi çocuklarım gibi 60-70 yaşında olabilir ama bana ’anne’ diyorlar. Çünkü ben bunların hepsinin annesiyim. Seviyorum, sayıyorum onların ekmeğini, aşını elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Tek onlar iyi olsun yeter. Çünkü bu bizim özel görevimiz. 60-70 yaşında olabilirler ama ben onların annesiyim. Ben onlara ellerimi yaka yaka yemek pişiriyorum. Onları çok seviyorum" dedi.


Ömür Boyu Hizmet Sözü

"Ömrümün sonuna kadar hizmet edeceğim" diyerek sözlerine devam eden Sema Aydın, her birinin özel olduğunu ve dertlerini kendisine anlattıklarını söyledi. "Sema anne bana biraz fazla ekmek ver, öteki geliyor anne ben doymadım bir daha ver diyor, ben de veriyorum. Bunlar hasta oldukları için doyma gücü yok. Veriyorum sınır yok yani. Herkes sahip çıksınlar bunlara. Bunlar bizim evlatlarımız. Hepsi bizim kardeşlerimiz" ifadelerini kullandı.


Cebinden Harçlık Veren Yürek

Aydın, "Ben onları çok seviyorum. Onlara çok özel hizmet yapıyorum ki Allah katında iyi olsun. Allah bizi daim kılsın inşallah. Verenlerden Allah razı olsun. Veriyorlar, dağıtıyoruz. Ayakkabıymış, elbiseymiş, yemekmiş, aşmış, harçlığı olmayana kendi cebimden harçlık da veriyorum. En azından bir iki dolmuş parası etsin. Evine ulaşsın. Gerçekten gururla işliyorum yani böyle. Rabbime çok şükür, bu canı almadıktan sonra bunlara ömrümün sonuna kadar hizmet edeceğim" diye konuştu.