Tarih: 06.09.2024 14:54

Emekli öğretmen, Simav Sağlıklı Hayat Merkezinde tüm ağrılardan ve hareketlerinde kısıtlılıktan kurtuldu

Facebook Twitter Linked-in

Kütahya’nın Simav ilçesinde daha önce fizik tedavi hizmeti alan ve verilen hareketleri yapmakta zorluk çeken emekli öğretmen, başvurduğu Simav Sağlıklı Hayat Merkezi’nde tüm ağrılarından ve hareketlerinde kısıtlılıktan kurtuldu.
Omuzunda ağrı ve kısıtlılık şikayetiyle Simav İlçesi Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvuran emekli öğretmen Mürşüde Sevil Teke, daha önce çeşitli kurumlardan fizik tedavi hizmeti aldığını ve verilen hareketleri yapmakta zorluk çektiğini belirtti. Kireçlenme ve kas yırtıklarından dolayı ameliyat olduğunu söyleyen Emekli öğretmen Teke, “Ameliyat sonrasında kısıtlılık geliştiği için, sosyal medyadan gördüğüm hareketleri yapmaya çalıştım. Ancak hareketleri doğru yapıp yapmadığımı bilmediğim için sonradan vazgeçtim. Sorun çıkacağını düşündüğüm için de olabildiğince kendimi korumaya çalıştım” dedi.
Teke, “Sağlıklı Hayat Merkezi’ne ilk geldiğimde günlük kişisel bakımını yapamıyor, omuzunu hareket ettirmeye korkuyordum. Bana uygun germe, hareket açıklığı, wand egzersizleri gibi evde yapabileceğim egzersizler ve kontrolleri ile doğru uygulamalar için seanslar verildi. Şu an saçımı yıkayabilme, geriye hareket ettirebilme sevinci içindeyim. Ağrılarım ortadan kalktı. Egzersiz yapmayı seviyorum ve kontrollerini aksatmayacağım. Sağlıklı Hayat Merkezi’nden aldığım hizmetten çok memnun kaldım. Arkadaş ve yakınlarıma tavsiye ediyorum’ diye konuştu.

“Sağlıklı Hayat Merkezleri”
Sağlıklı Hayat Merkezleri, sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

“Sağlıklı Hayat Merkezlerinde verilen hizmetler”
Sağlıklı Hayat Merkezlerinde, beslenme danışmanlığı, kronik hastalıklar ve fiziksel aktivite danışmanlığı,kadın ve üreme sağlığı danışmanlığı, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) danışmanlığı, ruh sağlığı danışmanlığı, çocuk ve ergen sağlığı danışmanlığı, tütün ve madde bağımlılığı danışmanlığı, enfeksiyon kontrol hizmetleri, koruyucu ağız ve diş sağlığı danışmanlığı, tıbbi ve idari hizmetler veriliyor. Başvurular, kişinin bağlı bulunduğu aile hekiminin MHRS üzerinden randevu alarak yönlendirmesi veya Sağlıklı Hayat Merkezlerine giderek randevu alınması yoluyla gerçekleşiyor. Sağlıklı Hayat Merkezleri’ndeki tüm hizmetler ve Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin listesine https://shm.saglik.gov.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB