Elazığ’da kürsübaşı programı düzenlendi

18.07.2024 16:19:02

Elazığ’da kürsübaşı programı düzenlendi

Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi’nde kürsübaşı programı düzenlendi.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Müzeler Şehri Elazığ Projesi kapsamında şehre kazandırdığı Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni ziyaret ederek tarihe tanıklık eden vatandaşlar, seyir terasının eşsiz manzarasında çaylarını yudumlarken, Elazığ Belediyesi Kürsübaşı ekibinin seslendirdiği eserlere eşlik etmenin ayrıcalığını yaşadı.
Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoca Hasan Hamam Müzesi, kısa sürede vatandaşların vazgeçilmezleri arasına girdi. Görkemli yapısı ile tarihsel atmosferi yansıtan, her bölümünde ağırlıklı olarak Osmanlı Dönemi’ne ait örnekleri barındıran, illüstrasyonlarla zenginleştirilip Harput mimarisi ve süsleme kültürünün sergilendiği Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni ziyaret eden vatandaşlar tarihe tanıklık ederken, seyir terasının eşsiz manzarasında çaylarını yudumlamanın tadını çıkartıyor. Elazığ Belediyesi tarafından Harput turizmine kazandırılan Hoca Hasan Hamam Müzesi’nin önünde Elazığ Belediye Musiki Toplulukları bünyesinde faaliyet gösteren Kürsübaşı ekibi, dün akşam saat 19.00’da başlayan konser programında en güzel eserlerini Elazığlılar için seslendirdi. Müzeyi ziyaret edip seyir terasında Kürsübaşı ekibinin konserini dinleme fırsatı yaşayan vatandaşlar, türkülere coşku ile eşlik etti. Kadim medeniyetler merkezi Harput’ta, Harput musikisinin en güzel örneklerini vatandaşlar için seslendiren Elazığ Belediyesi Kürsübaşı Ekibi, yaz aylarında konserlerini sürdürecek.
Kürsübaşı ekibinin her hafta çarşamba günleri saat 19.00’da Hoca Hasan Hamam Müzesi’nin önünde vatandaşlarla buluşacağı bildirildi.