Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor

Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor

Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor

Aydın Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, memleketlerinin kültürünü Aydın’da da yaşatmaya devam ediyor. Aydın’da yaşayan Elazığlılar memleket hasretlerini bu kez Tel Kebap (Biber Kebap) etkinliğinde giderdi.

Aydın Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (AYED), düzenlediği tel kebabı etkinliğinde; Elazığ’ın yerel lezzetlerini Aydın’da yaşayan hemşerilerine sundu. Elazığ’dan getirilen biber, tulum peyniri ve üzümler, tırnak ekmeği ile birlikte konuklara ikram edildi. Etkinliğe çok sayıda dernek üyesi ve Elazığ’a gönül veren misafirler katıldı. Yemeğin ardından, derneğin ‘Kürsübaşı Ekibi’ tarafından misafirlere Elazığ yöresine ait eserler seslendirildi. Ekibe eşlik eden Aydın’da yaşayan Elazığlılar ile birlikte konuklar eşsiz bir gece yaşadı. Belli aralıklarla düzenlenen farklı etkinliklerle memleket hasretlerini gideren Elazığlılar, bu kültürlerini Aydınlılarla paylaşarak dayanışma ve kaynaşmayı sağlamaya devam ediyor.

“Kültürümüzü yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz”
Derneklerini; Aydın’da yaşayan Elazığlıların memleket hasretini gidermek ve hemşerilerinin kaynaşması amacıyla 2020 yılında kurduklarını ifade eden Aydın Elazığlılar Kültür Ve Dayanışma Derneği (AYED) Başkanı Necati Gür yaptığı açıklamada: “Aydında yaşayan hemşerilerimiz, komşularımız ve Elazığımıza gönül veren misafirlerimiz ile birlikte kültürümüzü yaşadığımız farklı bir etkinlikte daha biraraya geldik. Elazığımıza özgü biber, tulum peyniri, üzüm ve tırnak ekmeğimizi, kıymetli hemşehrilerimize ve misafirlerimize ikram ettik. Her yıl biber mevsiminde Elazığımızda süregelen tel kebabı geleneğimizi Aydındaki hemşerilerimizle yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Derneğimizde ilk defa tel kebap ile karşılaşanların yemek öncesinde çeşitli güzel espriler ile karşılaştık, yemek sonrasındaysa çok beğendiklerini ve tekrarını istediklerini ifade ettiler. Hemşehrilerimizle bir araya gelerek kültürümüzü yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gür’den davet
Derneğin tüm Aydınlılara açık olduğunu ifade eden Başkan Gür: “Aydın’da oluşturduğumuz bu kardeşlik ortamında kültürümüzü en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Aydın’da yaşayan Elazığlı hemşerilerimizle Aydınlı hemşerilerimizi kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Kültürümüzü gelecek nesillere aktarma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Derneğimiz sadece Elazığlılara değil tüm Aydınlılara açıktır. Herkesi de derneğimize bekliyoruz” diyerek herkesi derneklerine davet etti.