El emeğiyle yapılan ahşap araçların sergisi büyük beğeni topladı

El emeğiyle yapılan ahşap araçların sergisi büyük beğeni topladı

El emeğiyle yapılan ahşap araçların sergisi büyük beğeni topladı

Eskişehir’de yaklaşık 5 yıldır hobi amacıyla ahşap malzemelerle çeşitli araç modelleri yapan emekli teknik öğretmen Mustafa Berger, 7’nci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda ürünlerini ilk defa sergileme ve satma imkanı buldu. Berger’in el emeğiyle ortaya çıkarttığı eserler etkinliğe katılan ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Odunpazarı Belediyesi tarafından 7’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, düzenlenen sergiler ile geçtiğimiz gün sona erdi. Etkinliğe birçok sanatç ve sanatsever yoğun ilgi gösterirken, emekli teknik öğretmen Mustafa Berger’in yapmış olduğu ahşap araçlar oldukça dikkat çekti. Ahşap dışında başka hiçbir malzeme kullanılmadan ve makine değmeden tamamen elle yapılan eski araba, spor araç, minibüs, kamyon, tır, traktör ve iş makinesi gibi birbirinden farklı birçok araç modeli ziyaretçilerin ilgisini topladı. Bu tarz çalışmalara evinin üst katındaki atölyede yaklaşık 5 yıl önce hobi amacıyla başladığını söyleyen Berger, aslında ticari bir amaç gütmediğini ve bu sergide ilk defa çalışmalarını sergileyip satma imkanı yakaladığını ifade etti. Şu anda araçlar haricinde başka çalışmalar yapmadığını belirten Berger, kendisine gelen istekler nedeniyle uçak ve gemi modelleri yapmayı da değerlendireceğini açıkladı.

"Bunların hepsini ticari bir amaç gütmeden, hobi amacıyla ve vaktimi güzel geçirmek için yaptım"
Emekli teknik öğretmen Mustafa Berger, "Bu çalışmalara 4-5 yıl önce evimin bodrum katında ’acaba bir şeyler yapabilir miyim’ diye başladım. Çevremdeki insanlar ortaya çıkan ürünleri beğendiler, takdir ettiler. Bu beni biraz daha ilerleme yönünde teşvik etti. Atölyemi biraz büyüttüm, genişlettim ama sonuçta bunların hepsini ticari bir amaç gütmeden, hobi amacıyla ve vaktimi güzel geçirmek için yaptım. Şu anda arabalarla ilgili çalışıyorum. Evimin üst katındaki hobi atölyem var. İlk defa böyle bir sergide ürünlerimi sergileme ve satma imkanı buldum. Çok ilgi var. Beğeniyorlar, takdir ediyorlar ve ’ellerinize sağlık’ diyorlar. Bu ürünlerin hiçbirisi lazerde kesilmiyor. Parçalar kıl testere dediğimiz ince bir kesme aparatıyla elde kesiliyor ve birleştiriliyor. Sonrasında zımpara yapıp, yüzeyinde de yalnızca zeytinyağı kullanıyorum. Yani çocuklar için zararlı bir kimyasal içermiyor. Şu anda yalnızca araç çalışıyorum. Başka çalışma yok. Fakat dürtükleyenler oluyor ve ’niye uçak ve gemi modelleri çalışmıyorsun’ diye soruyorlar. Onları da düşüneceğim, gündeme alacağım" dedi.