Tarih: 16.08.2024 14:26

El becerileri kazanca dönüşüyor

Facebook Twitter Linked-in

Yozgat Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) uygulamalı kurs ve eğitim alan kadınlar, ürettikleriyle hem öğreniyorlar hem sosyalleşiyorlar hem de aile ekonomilerine katkı sunuyorlar.
Erdoğan Akdağ Mahallesi’nde 4 ay önce hizmete açılan Yozgat Aile Destek Merkezi’nde 47 dezavantajlı kadın ve 16 çocuk kurs ve eğitim görüyor. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurslara katılan kadınlar aldıkları eğitimler ile terapi etkisi görürken zamanlarını da verimli değerlendirip ürettikleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor. Kursta kadınlara iğne oyası, dikiş nakış, el sanatları, amigurumi bebek, resim ve teorik dersler gibi alanlarda eğitimler sağlanıyor. Burada el becerilerini geliştiren kadınlar, atölyelerde yaptıkları ürünlerden ve çeyizlik eşyalardan ekonomik gelir elde ediyor. Kurslarda eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlar, sertifika almaya hak kazanırken kendi iş yerlerini de açma imkanı buluyor.

“Hem kendime hem de çocuğuma faydalı oluyor”
Arkadaşının tavsiyesi üzerine ADEM’e gelen Alev Tüzüner, “Buraya çocuğumu da getiriyorum, burası kreş destekli ayrıca evime de katkı oluyor. Burada kendime çanta örüyorum, havlu yapıyoruz. 3 ay önce evime katkı sağlamak için buraya başladım. Burada sosyalleştim, benim içinde çocuğum içinde çok iyi oldu. Okula başlamadan çocuğum kreş ortamını gördü. Burada hem çocuğumla ilgilenebiliyorum hem de buraya gelip kendime katkı sağlıyorum” dedi.

“Evde oturmayıp sosyalleşsinler”
Bedensel engelli kursiyer Tuğba Mümine Şenaltun ise kursta daha iyi zaman geçirip sosyalleştiğini belirterek, “Buraya gelmeden önce sürekli evde televizyon karşısında zaman geçiriyordum, bilgisayar ile uğraşıyordum. Buraya geldikten sonra daha bir aktif oldum, arkadaşlarım oldu. Buradakilerle daha iyi vakit geçirmeye başladım. Engelli arkadaşlar da evde kalmasınlar, böyle yerlere gelip sosyalleşsinler” şeklinde konuştu.

“Yaptığımız ürünlerle harçlığımızı çıkarıyoruz”
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde öğrenci olan Beyza Çiğdem de, “Burada stres atıyoruz, güzel işler çıkarıyoruz. Geleneksel motiflerden takı toka yapıyoruz. Burada kendi aramızda sosyalleşiyoruz, çeşitli etkinliklerimiz de oluyor. Her türlü gelişimimizi burada sağlayabiliyoruz. Kursta yaptığımız ürünleri daha sonra satış yaparak kendi cep harçlığımızı da çıkarıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“47 vatandaşımız kurstan yararlanıyor”
Yozgat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zafer Karaca ise, “Yozgat Valiliğimiz bünyesinde yürütülmekte olan Aile Destek Merkezimiz (ADEM) şu an itibariyle Erdoğan Akdağ Mahallesi’nde 4 ay öncesinden açılmış olup, vakfımıza kayıtlı dezavantajlı vatandaşlarımıza kurslarımız düzenlenmektedir. Kurslarımızda 47 tane vatandaşımız, 16 da kreşte çocuğumuz bulunmaktadır. Kendilerine halk eğitim merkezi aracılığıyla bizler için görevlendirilen usta öğreticilerimizle beraber el işi el sanatları üzerine kurslarımız düzenlenmektedir. Ay sonu itibariyle de sergimiz düzenlenecek olup eylül ayında da yeni bir kurs sürecimiz başlayacaktır” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB