Ekinözü'nde yol ilk yağmurda yeniden sular altında kaldı

Ekinözü

Belediyenin yaptığı çalışma ilk sağanakta yetersiz kaldı, vatandaşlar kalıcı çözüm istiyor.

Yeniden Taşkınla Karşı Karşıya Kalan Yol

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde, Yeniköy Mahallesi ile Çay Mahallesi’ni birbirine bağlayan yol, dün etkili olan sağanak yağışla birlikte yeniden sular altında kaldı. Bu durum, ulaşımda aksamalara neden oldu. Yol, yaklaşık 2-3 gün önceki yağışların ardından da aynı taşkın sorunuyla karşılaşmış ve belediye ekipleri bölgede çalışma yaparak suyu tahliye etmişti.

Yetersiz Kalan Geçici Müdahale

Ancak, dünkü yağmurla birlikte aynı nokta tekrar su altında kaldı. Bölge sakinleri, tahliye için yerleştirilen büzün küçük çaplı olduğunu ve yoğun yağışlarda suyu taşımaya yetmediğini belirtti. İki mahalleyi birbirine bağlayan yolun sık sık taşkın riskiyle karşı karşıya kaldığı ifade ediliyor.

Vatandaşlardan Kalıcı Çözüm Çağrısı

Vatandaşlar, sorunun kalıcı şekilde çözülmesi için daha büyük çaplı büz yerleştirilmesini ve altyapının güçlendirilmesini talep ediyor. Bölgede yaşayan Erol Koyun, "Burada belediye ekipleri geldi iki gün oldu doldurdular. Buraya bırakılan büzler küçük olduğu için ilk sağanak sonrası taşkında yeniden su altında kaldı yolumuz. Buraya kalıcı bir çözüm bekliyoruz" dedi.