Eğitim yılı öncesi öğretmenlere “Epilepsi Farkındalık Semineri”

Eğitim yılı öncesi öğretmenlere “Epilepsi Farkındalık Semineri”

Eğitim yılı öncesi öğretmenlere “Epilepsi Farkındalık Semineri”

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Serdal Güngör, öğretmenlerle yeni eğitim öğretim yılı öncesi ’Epilepsi Farkındalık Semineri’nde bir araya geldi. Prof. Dr. Güngör, okullarda öğretmenlere büyük görev düştüğünün altını çizerek, “Öğretmenlerin epilepsiyi bilmesi gerekiyor. Farkındalık çok önemli” dedi.
2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öncesi Muratpaşa ilçesinde özel bir okulun kampüsünde öğretmenleri ile bir araya gelen Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nden Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Serdal Güngör, Epilepsi Farkındalık Semineri düzenledi. Öğretmenlere okul çağındaki epilepsi teşhisinde önemli görev düştüğüne değinen Prof. Dr. Güngör, epilepsi, teşhisi ve tedavisi hakkında bilgiler verdi.

“Ailelerin en büyük kaygısı çocuklarının okulda nöbet geçirme riski”
Epilepsi farkındalığının önemine değinen Prof. Dr. Serdal Güngör, “Epilepsi ile ilgili farkındalık oluşturmak benim için çok önemli. Çocuklarına epilepsi teşhisi konan aileler bize kaygıyla geliyor. Çocuklarını okula gönderemeyeceklerini düşünüyorlar. En büyük kaygıları çocukların okulda nöbet geçirmesi. Bu ebeveynlerin en büyük korkusu gerçekten. Bu sebeple öğretmenlere çok fazla görev düşüyor. Öğretmenlerin epilepsiyi bilmesi gerekiyor. Farkındalık çok önemli. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Seminer bitiminde Prof. Dr. Serdal Güngör’e çiçek takdim edildi. Güngör, katılım sağlayan tüm öğretmenlere teşekkür etti.