EGİAD liderleri yetiştiriyor

EGİAD liderleri yetiştiriyor

EGİAD liderleri yetiştiriyor

EGİAD üyelerinin, yeni fikir ve projeler üretebilecek ‘lider’ özellikli yöneticiler olarak donanımlarının arttırılması amacıyla hareket eden Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), “Liderlik Akademisi Programı” düzenleyerek genç yöneticilerin donanımlarını arttırma hedefiyle önemli bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) iş birliğinde yürütülecek olan ve üst düzey yönetici ve şirket sahiplerine yönelik, yeni nesil hibrit bir Mikro MBA Programı olarak da tasarlanan program, iş dünyasında ilgi ve heyecan uyandırdı.
Şirketlerin yeni nesil yöneticilerinin uygulayabilecekleri stratejiler, krizlerle başa çıkabilme becerisi, insan yönetimi ve işletmenin kurumsallaşması konularında daha donanımlı olabilmeleri için yeni bir çalışma başlatan Ege Genç İş İnsanları Derneği, bu proje sayesinde yeni nesil bilinçli yönetici ve genç lider anlayışını gündeme getirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) iş birliğinde başlatılan akademi eğitimi çeşitli öğretim üyelerinin katılımı ile 15 Ağustos - 17 Ekim aralığında 50 saat sürecek. 20’ye yakın iş insanının katıldığı etkinlikte dersler 4 saat online teorik ve 2 saat yüz yüze pratik/vaka analizi şeklinde gerçekleşecek. Akademisyenlerin ve konusunda başarılı profesyonellerin katıldığı eğitim programında; Yönetim ve Organizasyon, Stratejik Yönetim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Etik, Kurumsal Finans, Yöneticiler için Ekonomi, İşletme Hukuku, Stratejik Pazarlama, Yönetsel Karar Verme başlıkları işlenecek” dedi.

“Liderlik özelliklerinin geliştirilmesi hedeflenmekte”
Etkinliğin açılışında konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ürper, gerçekleştirdikleri eğitim sayesinde şirketlerin verimliliklerinde ciddi artışlar sağlanabileceğini vurgulayarak, “EGİAD Liderlik Akademisi projesi kapsamında, EGİAD üyesi şirketlerin ve aile işletmelerinin eğitimlerini tamamlamış ve iş hayatına atılmış yeni nesil üyelerinin iş hayatına ilişkin uygulamalı ve teorik bilgilerinin artırılması ile liderlik özelliklerinin geliştirilmesi hedeflenmekte. Ayrıca EGİAD içerisindeki farklı kuşaklardaki üyelerin bilgi ve tecrübelerin aktarılması ve paylaşılması projenin ikinci aşamasını oluşturacaktır” diye konuştu.

“Liderlik, artık yalnızca bir şirketin yönetiminde olmakla sınırlı değil”
Liderlik Akademisi ile günümüz iş dünyasındaki başarılı yöneticilerin iş hayatındaki etkinliklerinin ve donanımlarının arttırılmasını hedeflediklerini belirten EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ürper, “Günümüz iş dünyasında “Etkili Liderlik”, şirketlerin başarısının ardındaki en kritik unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Liderlik, artık yalnızca bir şirketin yönetiminde olmakla sınırlı değil. Vizyon oluşturmak, ilham vermek, stratejik kararlar almak ve ekibin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak gibi çok boyutlu yetkinliklere ihtiyaç duyuluyor. İyi bir lider, şirketinin veya kurumunun rotasını belirleyen, çalışanları motive eden ve değişen iş dünyasında rehberlik eden kişi olarak tanımlanıyor. EGİAD olarak, üyelerimizin ve temsil ettikleri şirketlerin gelişimini sağlamak amacıyla çok sayıda ve farklı nitelikte faaliyetler düzenlemekteyiz. Bunun yanında şehrimizin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışmalarımıza da yoğun bir şekilde devam etmekteyiz. Üyelerimizin değerli destekleri ile gerçekleştirmekte olduğumuz tüm bu çalışmalarda, derneğimiz vasıtasıyla oluşturduğumuz değer ve etki hakkında, paydaşlarımızdan çok sayıda olumlu geri bildirim almaktayız. Bu olumlu sonuçlar, üyelerimiz arasından çıkan “Liderler” sayesinde gerçekleşiyor. Liderlik tanımının bu şekilde değiştiği, temsil ettiğimiz şirketlerimizin ve de derneğimizin; bu yeni tanıma uygun ‘Yeni Liderlere’ ihtiyaç duyduğu günümüzde, ‘EGİAD Liderlik Akademisi Programı’ bizlere bu anlamda ufuk açacaktır.” dedi.

Öte yandan Liderlik Akademisi Programı’nda iş birliği ile değerli katkılar sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Müdürü Prof. Dr. Engin Deniz Eriş ise, 26. Senesine giriş yapan DESEM’in tanıtımını yaparak konuşmasına başladı. Ege Bölgesi’nin ilk Türkiye’nin ise 7. Sürekli Eğitim Merkezi olan DESEM’in mesleki ve şirketlerin beklentilerine göre özel eğitimler verdiğine dikkat çekerek, “DESEM Executive Mikro MBA, değişen küresel gerçekler anlamında gerekli olan işletme becerilerini işletme sahipleri ve beyaz yakalı üst düzey yöneticilere, sahiplerine kazandırmayı amaçlayan 50 saatlik hibrit bir sertifikalı MBA programıdır” dedi.