Tarih: 19.08.2024 10:03

Ege’nin karşı yakasından Kuşadası’na dostluk mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Yunanistan’ın eski Başbakanı Yorgo Papandreu, Türkiye’deki yangın felaketi dolayısıyla Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e geçmiş olsun mektubu gönderdi. Papandreu mektubunda, “Yangından etkilenen tüm insanlarla dayanışma içinde olduğumu belirtmek isterim. Böyle zamanlarda ülkelerimizin sadece bizi bağlayan denizden ibaret olmadığını, karşılaştığımız ortak zorluklardan dolayı derinden bağımız olduğunu görüyoruz” dedi.
Yunanistan’ın eski Başbakanı ve Symi Sempozyumu’nun kurucusu Yorgo Papandreu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e Türkiye’de yaşanan yangın felaketi dolayısıyla geçmiş olsun mektubu gönderdi. Papandreu mektubunda tüm Kuşadası halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, “Yunanistan’da da yaşadığımız benzer yangınlardan dolayı yaşadığınız acı ve korkuyu anlayabiliyorum. Böyle zamanlarda ülkelerimizin sadece bizi bağlayan denizden ibaret olmadığını, karşılaştığımız ortak zorluklardan dolayı derinden bağımız olduğunu görüyoruz. İklim değişikliği sınır tanımıyor ve bu zamanlarda birlikteliğimiz ve iş birliğimiz her zamankinden daha önemli. Komşu olarak, dost olarak bu tehditlere karşı birbirimize destek olmalıyız ve ortak geleceğimizi korumalıyız. Lütfen tüm desteklerimizin sizinle olacağını bilin” ifadelerine yer verdi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise Yorgo Papandreu’ya yazdığı mektupta, “Kurucusu olduğunuz Symi Sempozyonu’nun, 30 Haziran 2024 tarihinde Sisam Adası’nda yapılan ve benim de davet edildiğim organizasyonda, ana tema olarak işlenen; ’Barış, Eşitlik ve Sürdürülebilirlik İçin Gücün Yeniden Hayal Edilmesi’ düşüncelerini adeta yeniden ortaya koyan ve samimi iş birliğinizi yansıtan zarif mektubunuz için öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. İşte böylesine müstesna iki toplumun, gelecekteki kuşaklarına emanet edeceği barış rüzgarları ile beraber, yeryüzünün en değerli nimeti olan ormanlarımızı korumak konusunda, sürekli bir iş birliğinde olma düşüncenize gönülden katılıyorum. Mavi ve yeşil renkleri, dünyamızın güzelliğini yansıtan en önemli renklerdir. Ancak, denizlerimizde hızla artan kirlilik ve iklim değişikliği ile bilinçsiz davranışlar sonucunda yanan ormanlarımız nedeniyle, ’mavi’ ve ’yeşil’ renkleri maalesef tehdit altındadır. Kuşadası Belediye Başkanı olarak; samimi iş birliği düşünceniz için teşekkürlerimi iletiyor, gerektiğinde yardım talebinde bulunabileceğimizi ve bu tür afetlerin bir daha yaşanmaması için birlikte hareket etmekten son derece mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum” cevabını verdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB